- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Χ. Κάτανας: Η εξωστρέφεια μοχλός ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος – Το παράδειγμα της Περιφέρειας Ηπείρου – Πρόταση προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

Σε μία πολύ σημαντική ενέργεια προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου με την οποία θα συνδεθεί το αεροδρόμιο της περιοχής με τα αεροδρόμια της Κρήτης. Παράδειγμα που θα πρέπει να ακολουθήσει και η Δυτική Μακεδονία ώστε να αξιοποιήσει τα δύο αεροδρόμια που διαθέτει για να τονώσει την επισκεψιμότητα και την τουριστική κίνησης της περιοχής και να διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τις εμπορικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με άρθρο, του οποίου σύνδεσμο θα παραθέσουμε παρακάτω, υπάρχουν τρεις περιπτώσεις χωρητικότητας αεροσκαφών, με 90, με 120 και με 180 θέσεις αντίστοιχα.

Σε περίπτωση χρήσης για την πραγματοποίηση δρομολογίων αεροσκάφους 90 θέσεων μπορεί να γίνει προσέγγιση και στο αεροδρόμιο Κοζάνης μιας και είναι αεροσκάφη που προηγουμένως εξυπηρετούσαν την αεροπορική σύνδεση της Κοζάνης. Στην περίπτωση που τα αεροσκάφη είναι μεγαλύτερων θέσεων το αεροδρόμιο Καστοριάς, είναι ικανό να φιλοξενήσει τόσο τα μικρότερα όσο και τα μεγαλύτερα αεροσκάφη, σε αυτή την δύσκολη εποχή της απολιγνιτοποίησης, όπου η Δυτική Μακεδονία αναζητά τέτοιου είδους συνεργασίες ως προς την ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μέσω του τουρισμού.

Οι αεροπορικές συνδέσεις θα εξυπηρετούν την περιοχή μας, όχι μόνον ως μια εναλλακτική μορφή τουρισμού όπως και αυτή της Ηπείρου αλλά θα εξυπηρετεί και πλήθος εργαζομένων που εργάζονται στην Κρήτη την στιγμή που η Δυτικής Μακεδονία γνωρίζει την μεγαλύτερη δημογραφική μείωση λόγω εργασιακού μαρασμού.

Η αεροπορική διασύνδεση μεταξύ Κρήτης, Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας είναι μια χρυσή ευκαιρία για συνεργασία και ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους τόσο από εργαζόμενους όσο και από φοιτητές των προαναφερομένων περιοχών.

Η συνεργασία αυτή θα συντελέσει σε μεγάλο βαθμό και το έργο της αυτοδιοίκησης Β’ βαθμού, ευνοώντας συνέργειες προς όφελος του τόπου μας.

Καταθέτουμε την πρότασή μας προς την Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας με την ελπίδα να ληφθεί υπόψη και να γίνει μία συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη ώστε να μελετηθεί αυτή η διαπεριφερειακή συνεργασία και να μην χαθεί ακόμη μία ευκαιρία για την περιοχή μας.

Σύνδεσμος άρθρου