- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Χάρης Κάτανας: Σημερινός προορισμός οι αγαπημένες Πρέσπες

Στα πλαίσια της ενημέρωσής μας από τους Δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο Πρεσπών και είχαμε την χαρά να μας φιλοξενήσει και να μας ενημερώσει για τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο ο καλός φίλος και Δήμαρχος Πρεσπών, κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης.

Ενημερωθήκαμε για τις εξελίξεις στο τελωνείο όπου θα ανοίξει τις πύλες του στις Πρέσπες και θα μας ενώνει με την γείτονα χώρα, φέρνοντας μας σε απόσταση αναπνοής από το τουριστικό θέρετρο της Οχρίδας, όπου και φιλοξενεί περισσότερους από 200.000 τουρίστες ετησίως.

Οι τελωνειακοί σταθμοί και οι οδικοί άξονες, βοηθούν στον μέγιστο βαθμό στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση, επωφελούνται και οι δυο πλευρές.

Ελπίζουμε το συγκεκριμένο ζήτημα να επιλυθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, μιας και γίνονται διαρκείς προσπάθειες προς τη κατεύθυνση αυτή από το 2014.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τον τουρισμό της περιοχής, την κτηνοτροφία, τα αγροτικά προϊόντα και την ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτυου προς Φλώρινα.

Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Πρεσπών, τον Πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, τους αντιδημάρχους και το προσωπικό του δήμου για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία.

Χάρης Κάτανας