- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο για τη συμπαράσταση στο πένθος της απώλειας του αγαπημένου μας πατέρα και παππού Νικολάου Αρβανίτη

Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας όλους όσους με την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία και στον ύστατο αποχαιρετισμό, την επικοινωνία με τα παρηγορητικά λόγια τους, τα συλλυπητήρια μηνύματά τους και τη σκέψη τους, συμπαραστάθηκαν στο βαρύ πένθος για την απώλεια του πολυαγαπημένου μας πατέρα και παππού Νικολάου Αρβανίτη, επισφραγίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την εκτίμηση, το σεβασμό και την αγάπη που έτρεφαν για τον άνθρωπο μας.

Ιδιαιτέρως και ευσεβάστως ευχαριστούμε, τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη της Ιεράς Μητρόπολεως Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο για την τιμή που επεφύλαξε στον εκλιπόντα και στην οικογένειά μας, ο οποίος χοροστάτησε κατά την νεκρώσιμη ακολουθία και μίλησε με λόγια αγάπης και παρηγοριάς, καθώς τους παρευρεθέντες ιερείς που ένωσαν τις ευχές και τις δεήσεις τους, για ανάπαυση της ψυχής του στη νεκρώσιμη ακολουθία και τον εφημέριο του χωριού και προϊστάμενο του Ιερού Ναού Οσίου Ναούμ πατέρα Ναούμ Καρακασίδη, ο οποίος στάθηκε αρωγός στο πένθος μας, αλλά και συμπαραστάτης.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε επίσης στον Δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γεώργιο Μάντσο, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, που μας συμπαραστάθηκαν και τον τίμησαν με την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία.

Με ιδιαίτερο σεβασμό και αγάπη να ευχαριστήσουμε τους αγαπητούς καλλικέλαδους και μουσικολογιότατους ιεροψάλτες, τη δεύτερη οικογένεια του, το Σύλλογο Ιεροψαλτών Φλωρίνης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» και τα ψαλτοπαίδια του από το αναλόγιο του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Φλώρινας οι οποίοι απέδωσαν άρτια και με κάθε κατάνυξη τους ύμνους της νεκρώσιμης ακολουθίας και τον αποχαιρέτισαν τόσο μελωδικά όπως ακριβώς θα το ήθελε και αυτός.

Με τους επικήδειους λόγους που εκφώνησαν, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών Φλωρίνης «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός» κ. Στυλιανός Δόντσιος, τα μέλη αυτού κ. Χρήστος Βακάλης και κ. Εμμανουήλ Βαμβακούσης δημιούργησαν συγκινησιακή φόρτιση τονίζοντας, προσωπικά βιώματα, τη μεγάλη προσφορά του στην ψαλτική τέχνη με όλους τους παλιούς καλούς του φίλους ιεροψάλτες, κάνοντας πράξη αυτό που υπηρετούσε, τη φωνή του που στέριωσε την ακουστική μνήμη χιλιάδων ενοριτών που ακόμα θαρρείς πλανιέται στους θόλους του Αγίου Γεωργίου, και ότι θα τον θυμούνται όλοι με αγάπη και υπερηφάνεια για την ανιδιοτελή προσφορά του, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τη βαθειά ενσυναίσθηση του και τη γενναιοδωρία της ψυχής του.

Νιώθουμε επίσης την ανάγκη αλλά και την υποχρέωση να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Γεώργιο Μάντσο, τους θεράποντες ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Νεκτάριο Βαμβακούση, για την όλη διαχείριση της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης της υγείας του, τη φροντίδα, το σεβασμό και την ανθρωπιά που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του καθώς επίσης το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους τραυματιοφορείς για την άμεση, άψογη και ανθρώπινη αντιμετώπιση του.

Τέλος ευχαριστούμε το Γραφείο Τελετών Παναγιώτη Ξανθόπουλου για την εξαιρετική περιποίηση και φροντίδα του αγαπημένου μας νεκρού αλλά και για την άψογη και υποδειγματική διεξαγωγή της τελετής.

Ο αγαπημένος μας πατέρας και παππούς, μας άφησε παρακαταθήκη την αγάπη του για τη ζωή, τη θρησκεία, την οικογένεια, τον συνάνθρωπο και την πατρίδα μας. Θα θυμόμαστε πάντα τη γενναιοδωρία, την καλοσύνη, τη διακριτικότητα και το χαμόγελο του.
Με τις θερμότερες ευχαριστίες μας για την συμπαράστασή σας στο βαρύ πένθος μας, σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και αγάπη!

Οικογένεια Ιωάννη Αρβανίτη