- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«Φροντίδα για όλους» στην τοπική κοινότητα Κέλλης και τον Δήμο Αμυνταίου από τον Όμιλο Motor Oil και τους Γιατρούς του Κόσμου

O Όμιλος Motor Oil και οι Γιατροί του Κόσμου, σε συνεργασία με τις εκάστοτε τοπικές αρχές,συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος «Φροντίδα για όλους», που αφορά σε επισκέψεις Κινητών Ιατρικών Μονάδων της Οργάνωσης παρέχοντας υπηρεσίες πρόληψης και αγωγής υγείας σε συνανθρώπους μας ανά την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου οι ιατρικές μονάδες των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκονται στη Δυτική Μακεδονία και ειδικότερα στο Δημοτικό Σχολείο της κοινότητας Κέλλης από τις 9:00 πμ. έως τις 15:00 μμ. Τις ίδιες ώρες θα βρίσκονται την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Αμυνταίου, παρέχοντας τις υπηρεσίες τους στους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών της περιοχής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη υγείας στον γενικό πληθυσμό και η παροχή ολοκληρωμένων και ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.Παράλληλα, στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η αγωγή υγείας στις τοπικές κοινότητες καθώς και η διασύνδεση και η παραπομπή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία οργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου και την Τοπική Κοινότητα Κέλλης και στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής υγείας δίνεται η δυνατότητα ιατρικού ελέγχου από παθολόγο, παιδίατρο, καρδιολόγο και οφθαλμίατρο, ειδικότητες που κρίθηκαν αναγκαίες ύστερα από συνεννόηση με τις τοπικές αρχές.

Ο Όμιλος Motor Oil με έντονο αίσθημα ευθύνης και λειτουργώντας εδώ και 50 χρόνια ως αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, θέτει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της ευημερίας των συνανθρώπων μας.Σε αυτήν την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Φροντίδα για όλους» ταξιδεύει στη Δυτική Μακεδονία, ώστε να υποστηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τοπικές κοινότητες και περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε μονάδες υγείας, σε συνεργασία πάντοτε με τους Γιατρούς του Κόσμου και τις εκάστοτε τοπικές αρχές.