- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Γυμνάσιο Φιλώτα: Υλοποίηση βιωματικών δράσεων προστασίας από τις πυρκαγιές

Βιωματικές δράσεις με θέμα «Μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών» πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18/01/2023 στο Γυμνάσιο Φιλώτα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας.

Σκοπός των δράσεων ήταν η γνωριμία των μαθητών της Β’ τάξης του σχολείου μας με το επάγγελμα του πυροσβέστη και η πληροφόρησή τους σχετικά με τα μέτρα προφύλαξης από τις πυρκαγιές, την εκκένωση κτιρίων και την πυρασφάλεια. Στην συνέχεια υλοποιήθηκε ειδική επιμόρφωση στους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωσή τους σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας στον χώρο του σχολείου.Τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης επιμελήθηκε και υλοποίησε η Σύμβουλος Σχολικής Ζωής του Γυμνασίου Φιλώτα κ. Καζαντζίδου Άννα σε συνεργασία με τον κ. Ραπτόπουλο Μιχαήλ στο πλαίσιο των μαθημάτων Εργαστήρια Δεξιοτήτων και Γεωγραφίας.

Ευχαριστούμε θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας που ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκλησή μας για τη διάθεση πυροσβεστικού οχήματος και ιδιαίτερα τον Αρχιπυροσβέστη κ. Γραικό Νικόλαο για την πολύ σημαντική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Φιλώτα