- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πολιτική εκδήλωση στον Φιλώτα με ομιλητή τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη (pics)

Με την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 04/01/2023 στο Αμφιθέατρο του πρώην δημαρχείου Φιλώτα η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης σε συνεργασία με την ΔΕΕΠ Φλώρινας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, ο δήμαρχος Πρεσπών κ. Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμυνταίου κ. Γιώργος Τσιρώνης, ο συντονιστής της κομματικής οργάνωσης της Ν.Δ Δυτ. Μακεδονίας κ. Στέργιος Αδάμ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ Γιάννης Κιοσές και Βασίλης Άμπας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Αμυνταίου κα. Ελένη Γυρίκη, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αμυνταίου κ. Γιάννης Χατζητιμοθέου, ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ Αμυνταίου κ. Στέλιος Δεμερτζίδης, ο τ. βουλευτής κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λεμονιά Μπούτσκου, ο πρόεδρος του ΚΚΠΠΔΜ κ. Γιάννης Παρδάλης, η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου κ. Ελένη Αλεξανδρίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Δημήτρης Νάντσης, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ Αμυνταίου κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος , δημοτικοί σύμβούλοι των δήμων Αμυνταίου και Φλώρινας, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, μέλη της ΔΕΕΠ και των ΔΗΜ.Τ.Ο.  στελέχη και φίλοι της παράταξης. Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμυνταίου κ. Γιώργος Τσιρώνης, και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φιλώτα κ. Σπύρος Μωυσάκης.

Στην τοποθέτηση του ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τον υπουργό για την παρουσία του αλλά και όλους τους παραβρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση και κατέκλυσαν την αίθουσα . Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «…είναι μεγάλη η τιμή για την Φλώρινα η παρουσία ενός κορυφαίου υπουργού και φίλου της περιοχής. Ο κ. Βορίδης έχει ισχυρούς δεσμούς με την Φλώρινα και είναι ένας υπουργός που έχει αφήσει σημαντικό έργο στα υπουργεία που έχει θητεύσει.» Στη συνέχεια ο κ. Αντωνιάδης έκανε έναν απολογισμό των έργων της Π.Ε Φλώρινας που έχουν υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης και κάλεσε τον κόσμο να εμπιστευθεί εκ νέου την Νέα Δημοκρατία στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την παρούσα χρονιά, ως την μόνη εγγυήτρια παράταξη για μια Ελλάδα ισχυρή με ασφαλή σύνορα, μια παράταξη που θα υπηρετεί τον πολίτη με συνέπεια , σταθερότητα και ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.

Από την πλευρά του ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αντωνιάδη για την πρόσκληση και την ευκαιρία που του δόθηκε να βρεθεί στην Φλώρινα και να συνομιλήσει με φίλους και στελέχη της παράταξης. Παράλληλα στην ομιλία του ο κ. Βορίδης τόνισε ότι η χώρα τα τρία τελευταία χρόνια έχει μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης, είναι δίπλα στον πολίτη και ιδιαίτερα στους ποιο αδύναμους και ευάλωτους συμπατριώτες μας με γενναία μέτρα στήριξης, με σταθερή οικονομία, παρά τις δυσμενείς παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες και κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους της παράταξης ενωμένοι να δώσουν τον αγώνα, έτσι ώστε η Νέα Δημοκρατία να καταστεί κυρίαρχη δύναμη και αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές , όποτε αυτές πραγματοποιηθούν.

 Ακόμα ο κ. Υπουργός στο δίλημμα σταθερότητα ή πειραματισμοί, τόνισε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ξαναδώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εκτροχιάσει την πορεία της χώρας όπως έγινε το 2015 και θα δώσει από την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην Νέα Δημοκρατία, να συνεχίσουν την προσπάθεια αναγέννησης της χώρας.

Παράλληλα επισήμανε ότι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και του ιδίου του Πρωθυπουργού είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να ενισχυθεί σημαντικά μέσω των προγραμμάτων της απολιγνιτοποίησης έτσι ώστε η μετάβαση στην μεταλιγνιτική περίοδο να γίνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την περιοχή και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Τέλος ο κ. Υπουργός επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία του ιδίου τόσο με τον βουλευτή της Π.Ε Φλώρινας όσο και με τους υπόλοιπους φορείς αρμοδιότητας του (δήμοι, Περιφέρεια), στα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την Π.Ε Φλώρινας.