- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συγχαρητήριο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Συγχαίρουμε θερμά το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας και ιδιαίτερα την εκπαιδευτικό κ. Πασχαλιά Κυριάκου, η οποία κατά το σχολικό έτος 2021-2022 διοργάνωσε το Πρόγραμμα «Αν όλα τα παιδιά της γης πιάναν γερά τα χέρια», που έλαβε το 2ο Βραβείο «Ζαχαρούλας Καραβά» στην κατηγορία των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων στον 67ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς τον Δεκέμβριο του 2022.

Επίσης, συγχαίρουμε εγκάρδια τους μαθητές της Ανώτερης Βαθμίδας του τμήματος Αυτισμού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, τον εικαστικό κ. Νικόλαο Μήσια, τη λογοθεραπεύτρια, κ. Σταυρούλα Κλημεντίδου, οι οποίοι υποστήριξαν την υλοποίηση του Προγράμματος, όπως και τη Διευθύντρια του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ειρήνη Σακουλέβα, για την εύρυθμη λειτουργία και την ενίσχυση των δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται καθημερινά στις σχολικές αίθουσες.

Η απονομή του βραβείου αυτού έγινε σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στα 67 χρόνια αυτού του διαγωνισμού που βραβεύεται Σχολική Μονάδα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν σε ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο της λογοτεχνίας και με όχημά τους τις λέξεις και τις εικαστικές δημιουργίες πέτυχαν τον αρχικό στόχο που ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη λογοτεχνία μέσα από το προσφιλές και ιδιαίτερα αγαπητό σε αυτά κειμενικό είδος του παραμυθιού.

Ευχόμαστε η βράβευση αυτή από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, που αποτελεί μια μεγάλη τιμή και αναγνώριση για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, να έχει και συνέχεια προς όφελος των παιδιών! Τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας δίνουν δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε το σπουδαίο έργο της συμπερίληψης όλων αδιακρίτως των μαθητών μας στα μορφωτικά αγαθά της Παιδείας και της δημόσιας Εκπαίδευσης.

Καλή χρονιά με υγεία, ελπίδα, δύναμη και παιδαγωγική συμπόρευση μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και όλης της κοινωνίας για έναν κόσμο καλύτερο για τα παιδιά μας!

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας