- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήριο μήνυμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης

Με την κατ’ ανθρώπινη θλίψη διά την κοίμηση του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗ, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά του και στους λοιπούς συγγενείς και εύχεται την εξ Ύψους παρηγοριά.

Ο αείμνηστος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ διετέλεσε επί μία τριακονταετία και πλέον Ιεροψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου. Κόσμησε το δεξί ψαλτήρι με σεμνότητα, με κατανυκτική και γλυκεία φωνή, με πίστη των ψαλλομένων και εύφρανε τις καρδιές των εκκλησιαζομένων ενοριτών μας.

Το κύκνειο άσμα του στο ψαλτήρι του Αγίου Γεωργίου Φλωρίνης, ως φιλοξενούμενος, ήταν την 18η Δεκεμβρίου παρελθόντος έτους, όπου με νεάζουσα φωνή , παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, έψαλλε με την καρδιά του, σαν να γνώριζε ότι θα ήταν η τελευταία του φορά! Σαν να γνώριζε ότι θα ήταν το αποχαιρετιστήριο προς το Άγιό μας και τους ενορίτες μας , που τόσο αγάπησε τόσα χρόνια.

Μακαριστέ μας Νικόλαε, η μορφή σου δεν θα ξεχαστεί, τα ακούσματά σου θα ηχούν στα αυτιά μας και με δάκρυα θα μιλάμε για σένα.

ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, αγαπητέ μας Νικόλαε, και ο Πανάγαθος Θεός να σε κατατάξει μεταξύ των δικαίων.

 

Διά το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
π. Σωτήριος Παρδάλης
Πρωτοπρεσβύτερος