- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αργυρό μετάλλιο για την Άμπα στο περιφερειακό πρωτάθλημα νεανίδων

Πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 18/2/2023 το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Εφήβων –Νεανίδων (Κ19) Βορείου Ελλάδας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και πήραν μέρος 78 παιδιά από 14 συλλόγους. Από τις ακαδημίες των Σαρισών πήραν μέρος 6 κορίτσια και 6 αγόρια: Δέσποινα Άμπα, Αλεξία Μάλο, Γεωργία Σπανού, Παρασκευή Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου, Ιωσήφ Ελσάμι, Ζαχαρίας Ελσάμι, Κων/νος Σωτηρίου, Σωτήρης Μούσιας, Αναστάσιος Σερίδης, Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής.

Την καλύτερη εμφάνιση έκανε η Δέσποινα Άμπα που έφτασε στον τελικό και τελικά κατέκτησε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο. Εξαιρετική εμφάνιση είχαμε και από την Νεστορία Χρυσοστομίδου, η οποία βρέθηκε στην 6η θέση. Στην 8η θέση τερμάτισε η Αλεξία Μάλο, ενώ στην 16άδα σταμάτησε η Ειρήνη Χρυσοστομίδου. Από τους ομίλους αποκλείστηκαν η Γεωργία και Παρασκευή Σπανού.

Από τα αγόρια την καλύτερη θέση κατέκτησε ο Κων/νος Σωτηρίου (8άδα). Πολύ καλές εμφανίσεις είχαμε επίσης από τον  Σωτήρη Μούσια (9ος) και  τον Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή (16άδα). Πιο χαμηλά βρέθηκαν ο Ζαχαρίας Ελσάμι και ο Αναστάσης Σερίδης. Ο επανεμφανιζόμενος Ιωσήφ Ελσάμι έμεινε στους ομίλους.

Για τους τελικούς, που θα γίνουν στην Σαλαμίνα προκρίθηκαν οι: Κων/νος Σωτηρίου, Σωτήρης Μούσιας, Δέσποινα Άμπα και Νεστορία Χρυσοστομίδου.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τον προπονητή τους.