- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Φλώρινας, συμμετέχουμε στη μεγάλη κινητοποίηση που γίνεται πανελλαδικά για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία.

Όλοι παρακολουθούμε εμβρόντητοι και βαθιά θλιμμένοι την εικόνα βιβλικής καταστροφής που μας μεταφέρουν τα Μ.Μ.Ε. που βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, όπου ολόκληρες πόλεις δεκάδων ή εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων είναι ισοπεδωμένες.

Θεωρούμε ότι σε μια κατάσταση τόσο ακραίου κινδύνου, οφείλουμε την ανθρωπιστική βοήθεια και την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες και συνδράμουμε κι εμείς στην προσπάθεια της χώρας μας να ενισχύσει με ανθρωπιστική βοήθεια την προσπάθεια εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων να επιβιώσουν. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα βρέθηκε άμεσα στο πλευρό των σεισμόπληκτων της Τουρκίας, διαθέτοντας δύο ομάδες Έρευνας και Διάσωσης που συνδράμουν από την πρώτη στιγμή τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα, ενώ όλοι οι θεσμικοί φορείς και χιλιάδες συλλογικές οργανώσεις είναι σε εγρήγορση και δράση σχετικά με την προσφορά όποιας δυνατής βοήθειας.

Και η ελάχιστη προσφορά από μέρους μας τις ώρες αυτές είναι πολύτιμη και σημαντική. Τα λίγα των πολλών μπορούν να γίνουν ουσιαστικό μέσο επιβίωσης χιλιάδων ανθρώπων. Επίσης, είναι σημαντικό το γεγονός ότι μέσα από την ενσυναίσθηση της θέσης του άλλου επιτελείται και ένας σημαντικός στόχος της σχολικής κοινωνικοποίησης, για αυτό και κρίνουμε ότι η συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ιδιαίτερα κομβική και ευαισθητοποιεί όλη την κοινωνία, εφόσον αντανακλά άμεσα στην κάθε οικογένεια.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, πιστός στο ανθρωπιστικό του καθήκον και αναγνωρίζοντας την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει ο καταστροφικός σεισμός σε Τουρκία και Συρία, σε συνεννόηση με την Τουρκική και Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο, συγκεντρώνει:

  1. Τρόφιμα μακράς διάρκειας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά κ.ά.)
  2. Υπνόσακους, κουβέρτες (μη μεταχειρισμένα)
  3. Είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, σαπούνια, κλπ.)

Σημεία Συγκέντρωσης

Στη Φλώρινα: Πτολεμαίων 10 (η οδός δίπλα στο ψηλό κτήριο του Διοικητηρίου) – Έως Δευτέρα 20/02/23 πλην Σαββάτου και Κυριακής, 13.00-16.00

Στο Αμύνταιο:

2ο Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου (Γυμναστήριο)- Έως Δευτέρα 20/02/23 πλην Σαββάτου και Κυριακής, 12.00 – 14.00

Επίσης, μπορείτε να συνεννοηθείτε στο τηλέφωνο επικοινωνίας 6948235601, για την ώρα παράδοσης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τον κόπο σας και την συνεισφορά σας στην εθελοντική αυτή δράση, την οποία καλείστε να διαχειριστείτε με όποιον πρόσφορο τρόπο κρίνετε και επιλέξετε με τους Συλλόγους Διδασκόντων των Νηπιαγωγείων και των Σχολείων μας.

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Φλώρινας

Μιχάλης Ρωμανίδης

Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας