- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα για τα έργα φυσικού αερίου

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Φλώρινα θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 με στόχο την έγκυρη και υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών και των επαγγελματιών του χώρου για τα έργα επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία υλοποίησης των έργων, καθώς και για τα οφέλη του φυσικού αερίου, όπως ενιαία και ποιοτική θέρμανση σε όλους τους χώρους χρήσης, ζεστό νερό οποιαδήποτε στιγμή, γρηγορότερο μαγείρεμα, χαμηλό κόστος συντήρησης του λέβητα και πλήρης έλεγχος της ποσότητας φυσικού αερίου που έχει καταναλωθεί.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές -οικιακοί και εμπορικοί- θα μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου και να πραγματοποιήσουν, με τη βοήθεια στελεχών της ΔΕΔΑ, άμεσα κι επί τόπου την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ήδη να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για σύνδεση με το δίκτυο και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΔΕΔΑ (deda.gr/map/).

Σημειώνεται ότι φέτος η ΔΕΔΑ προσφέρει 100% έκπτωση στα τέλη σύνδεσης σε οικιακούς και εμπορικούς καταναλωτές, με μοναδική προϋπόθεση την ενεργοποίηση της σύνδεσής τους έως τις 31/12/2023.

Ταυτόχρονα, προβλέπεται100% επιδότηση από το ΕΠΑνΕΚ του κόστους της εσωτερικής εγκατάστασης 5.000 οικιακών καταναλωτών που θα συνδεθούν με το δίκτυο φυσικού αερίου στη Φλώρινα.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων,που διοργανώνει η ΔΕΔΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, είναι το εξής:

Τρίτη 21/2/2023 Φλώρινα

20:00 μ.μ. Εκδήλωση με θέμα«Ενημέρωση Σωματείων σχετικά με τις Υφιστάμενες Εργασίες Επέκτασης του Δικτύου Διανομής της ΔΕΔΑ στην πόλη της Φλώρινας» (Ξενοδοχείο Lingos, Ναούμ 1, Φλώρινα)

Τετάρτη 22/2/2023 Αμμοχώρι Φλώρινας

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ. Εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ θα βρίσκονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Αμμοχωρίουπροκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών και να παρέχουν πληροφορίες για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από τους κατοίκους του οικισμού, θα εξεταστεί η ένταξη του Αμμοχωρίου στις προγραμματισμένες επεκτάσεις δικτύου.

Τετάρτη 22/2/2023 Αρμενοχώρι Φλώρινας

16:30 π.μ. – 20:30 μ.μ. Εκπρόσωποι της ΔΕΔΑ θα βρίσκονται στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων ΚΕΦΟ (Πλατεία Αρμενοχωρίου) προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα των πολιτών και να παρέχουν πληροφορίες για τη διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου.Ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί από τους κατοίκους του οικισμού, θα εξεταστεί η ένταξη του Αρμενοχωρίου στις προγραμματισμένες επεκτάσεις δικτύου.