- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έντονη ήταν η παρουσία της Πρέσπας και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού των «Salon De Vacance» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες

Η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της κ. Στράτο Βασιλόπουλο, έκανε έντονη την παρουσία της και στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, «Salon De Vacance», που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, 2 – 5 Φεβρουαρίου 2023.

Συγκεκριμένα στην έκθεση αυτή, η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών», φιλοξενούμενη, στο σταντ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο επιβλητικό περίπτερο του Ε.Ο.Τ., είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο Βελγικό κοινό και όχι μόνο, την Πρέσπα ως ένα Μοναδικό Τουριστικό προορισμό και για τις 4 εποχές του Χρόνου.

Η οικοδεσπότης του Ελληνικού Περιπτέρου, κ. Αγγελική Τζίφα, Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ των κάτω Χωρών (Βέλγιο, Ολλανδία Λουξεμβούργο), της οποίας δεχθήκαμε για άλλη μία φορά, την θερμή φιλοξενία και υποστήριξη, μας μετέφερε ότι υπάρχει σημαντικό κοινό, στις χώρες που δραστηριοποιείται, το οποίο ενδιαφέρεται για προορισμούς με τα χαρακτηριστικά της Πρέσπας. Υποσχέθηκε δε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα οργανώσει ένα FAMM TRIP στην Πρέσπα, με Tour Operators και δημοσιογράφους, των χωρών αυτών στους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την ομορφιές του τόπου μας αλλά και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην έκθεση αυτή, παραβρέθηκε ο κ. Γεώργιος Κασαπίδης, Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, με τον οποίο, σε ένα εξαιρετικά φιλικό κλίμα και με έντονο το ενδιαφέρον για την Πρέσπα, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς, τα θέματα της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Να τον ενημερώσουμε για τα σχέδια και τις δράσεις της Ένωσής μας. Να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, αλλά και να μας ενημερώσει για τα σχέδια και τις δράσεις που αφορούν στον Τουρισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με την ευκαιρία παρουσία μας, στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Ένωσης έγινε δεκτός από την κ. Έλενα Κουντουρά, πρώην Υπουργό Τουρισμού, Ευρωβουλευτή και Συντονίστρια της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN), την οποία ενημερώσαμε για τις δραστηριότητες μας, τις μελλοντικές μας δράσεις και τις προοπτικές του τόπου μας.

Η ίδια εξέφρασε την εκτίμησής της, για την ισχυρή τουριστική δυναμική των Πρεσπών στο θεματικό τουρισμό, ιδιαίτερα μετά την διάνοιξη της Συνοριακής Διάβασης, με την Βόρεια Μακεδονία και την δέσμευσή της για στενή συνεργασία στην ανάδειξη της περιοχής και την δεδομένη υποστήριξή της.

Τέλος η «Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών» ευχαριστεί θερμότατα, την Διευθύντρια και τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ κάτω χωρών για την εξαιρετική φιλοξενία και την Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, για την συνεχή στήριξή τους προς την «Ένωσή» μας και για την συλλογική προσπάθεια ανάδειξης του Τουριστικού Προϊόντος της περιοχής.

Για την Ένωση Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών
Ο πρόεδρος
Στράτος Βασιλόπουλος