- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έξι μετάλλια οι Σάρισες Φλώρινας σε τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων

Ο ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας δεν είχε αγωνιστική δραστηριότητα μόνο στα διασυλλογικά πρωταθλήματα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά και στο εξωτερικό με επίλεκτα παιδιά της Ακαδημίας του. Προχτές 11/02 συγκεκριμένα, μετείχε με 6 αθλητές και αθλήτριες στο διεθνές όπεν του Πρίλεπ, στη Βόρεια Μακεδονία και πραγματοποίησε απόλυτα πετυχημένη αποστολή. Τα παιδιά γύρισαν με 1 χρυσό, 3 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια, παράλληλα σημείωσαν πολύ αξιόλογες εμφανίσεις, ενώ είναι ουσιαστικό ότι έδωσαν χρήσιμα αγωνιστικά τεστ και πήραν μία ακόμα πολύτιμη εμπειρία από διοργάνωση σε γειτονική χώρα.

Αναφέρουμε τα βασικά στοιχεία της συμμετοχής στο Πρίλεπ, τα οποία παίρνουμε από την επίσημη ενημέρωση του σωματείου.

Στο ατομικό τουρνουά πήραν μέρος 150 αθλητές και αθλήτριες από 8 γύρω χώρες: Την Ελλάδα, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και φυσικά την οικοδέσποινα Β. Μακεδονία. Διοργανωτής ήταν ο τοπικός σύλλογος PPK Mladost96, τον οποίο ευχαρίστησαν θερμά οι Σάρισες «για την άψογη φιλοξενία και οργάνωση των αγώνων».

Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν οι αθλήτριες Γεωργία Σπανού, Παρασκευή Σπανού, Ειρήνη Χρυσοστομίδου, Νεστορία Χρυσοστομίδου και οι αθλητές Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και Αναστάσιος Σερίδης. Όλα τα παιδιά αγωνίστηκαν στις κατηγορίες μέχρι 15 και μέχρι 19 ετών και τα συνόδευαν ο αντιπρόεδρος των Σαρισών Αθανάσιος Σαμπαλής όπως και άλλοι γονείς.

Η κορασίδα Ειρήνη Χρυσοστομίδου συνεχίζοντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του τελευταίου καιρού κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Κ15 και το αργυρό στην κατηγορία Κ19.

Πολύ καλή παρουσία είχε και ο παις Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής, ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο επίσης σε δύο κατηγορίες. Κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Κ19 και το χάλκινο μετάλλιο στην Κ15.

Θετικότατη και η επίσης κορασίδα Γεωργία Σπανού, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Κ15 και μπήκε στην 8άδα της Κ19. Επιτυχημένη ήταν και η παρουσία της Νεστορίας Χρυσοστομίδου. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην Κ15 και μπήκε στα προημιτελικά στην Κ19.

Ο Αναστάσιος Σερίδης μπήκε στην 8άδα των αγοριών Κ15 και η παγκορασίδα Παρασκευή Σπανού στη 16άδα της ίδιας κατηγορίας.

Στη διάρκεια των αγώνων το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣΕΑ Σάρισες τίμησε μετά θάνατον «τον πρώτο προπονητή του σωματείου, τον αείμνηστο Kire Georgieski, ο οποίος καταγόταν από το Πρίλεπ και πρόσφερε τα μέγιστα στον σύλλογο στα πρώτα του βήματα». Ο Αθανάσιος Σαμπαλής παρέδωσε εκ μέρους του Δ.Σ. τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον γιο του εκλιπόντος.

dav