- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ευχαριστήριο του Γυμνασίου Μελίτης

Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές της του Γυμνασίου Μελίτης ευχαριστούμε θερμά την κυρία Βακάλη Άννα, μέλος ΕΔΙΠ  του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την διδακτική της παρέμβαση την Πέμπτη 26/01/2023 με θέμα: «Συναίσθημα και Δημιουργική Γραφή».

Η επίσκεψή της στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των σχεδίων Δράσης για την φετινή χρονιά, με στόχο την ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, την προαγωγή της ψυχοσυναισθηματικής υγείας, την καλλιέργεια της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης, την βελτίωση του σχολικού κλίματος.

Κατά την διάρκεια του δίωρου εργαστηρίου, στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας, προσεγγίσαμε κριτικά και επεξεργαστήκαμε αποσπάσματα και σκηνές κινηματογραφικής ταινίας με όχημα το συναίσθημα. Το σενάριο της ταινίας λειτούργησε ως ερέθισμα και η μυθοπλασία ως εργαλείο,  για να ενσωματώσουμε δημιουργικά τις τεχνικές αφήγησης σε δοκιμασία γραπτού λόγου και να δημιουργήσουμε πρωτότυπα μαθητικά έργα.

Εκ μέρους της Σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Μελίτης
Η Διευθύντρια
Χρυσοχοΐδου Ιωάννα