- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Φοιτητικοί σύλλογοι: Η τρομοκρατία του Μητσοτάκη δε θα περάσει

Σήμερα 14/2 ο Κ. Μητσοτάκης παρευρέθη στην πόλη της Φλώρινας, στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας. Όπως συνέβη σε κάθε πόλη που βρέθηκε ο πρωθυπουργός, έτσι και στη Φλώρινα φοιτητές και πολίτες της πόλης συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την εναντίωση της στην κυβερνητική πολιτική. Στα πλαίσια προγραμματισμένης κινητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πολης, προσήχθησαν αναίτια 7 φοιτητές-μέλη φοιτητικών συλλόγων, από δυνάμεις της ΟΠΚΕ και της ασφάλειας που περιπολούσαν στο κέντρο της πόλης.

Μαλιστα 3 άνδρες της ασφάλειας προσήγαγαν φοιτήτρια που περνούσε κοντά από το σημείο όπου θα παρευρισκόταν ο πρωθυπουργός ενώ λίγο αργότερα άνδρες της ΟΠΚΕ περικύκλωσαν 6 φοιτητές και με εντελώς βίαιο και απρόκλητο τρόπο τους προσήγαγαν τη στιγμή που άνοιγαν στο πανό του Φοιτητικού Συλλόγου Ψυχολογίας, ο οποίος ειχε απόφαση για την εν λόγω συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το «αίτιο» της προσαγωγής τους, σύμφωνα με τις αστυνομικές δυνάμεις της Φλώρινας, ήταν υποτίθεται η πρόθεση τους να ανοίξουν «υβριστικό» πανό απέναντι στον πρωθυπουργό!

Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται για μια προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ σε συνεργασία με την κυβέρνηση της ΝΔ να δημιουργήσουν μία επίπλαστη εικόνα «αποδοχής» της κυβερνητικής πολιτικής από τον ελληνικό λαό, επιδιώκοντας ταυτόχονα να σπείρουν την τρομοκρατία και τον φόβο σε όποιον τολμά να την αμφισβητεί.

Ο Μητσοτάκης και η ΝΔ αποτελούν ίσως την πιο μισητή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, έχουν επιτεθεί δίχως προηγούμενο στα κεκτημένα του λαού και της νεολαίας και έχουν αναιρέσει κάθε κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε από τους αγώνες τους. Τα 4 αυτά χρόνια διακυβέρνησης, Η ΝΔ κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο και ψήφισε την πανεπιστημιακή αστυνομία, εφάρμοσε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και πέταξε εκτός τριτοβάθμιας δεκάδες χιλιάδες μαθητές, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις, κατάργησε το 8ωρο και ποινικοποίησε την απεργία με τον νόμο Χατζηδάκη. Είναι αυτή η κυβέρνηση που στο τεράστιο κύμα ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, δεν παρείχε και δεν πρόκειται να παρέχει καμία βοήθεια στα λαϊκά στρώματα στην χώρα μας, τα οποία δεν καταφέρνουν να πληρώσουν ούτε τα απαραίτητα, αλλα ταυτόχρονα στήνει και τροφοδοτεί τον παρακρατικό μηχανισμό της ΕΥΠ με φακελώματα και παρακολουθήσεις.

Αυτή η πολιτική ωστόσο βρίσκει φραγμό από τις λαϊκές αντιδράσεις και ιδιαίτερα από τους αγώνες της νεολαίας. Μια σειρά ψηφισμένων νόμων αμφισβητούνται στην πράξη με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το σπάσιμο της απαγόρευσης των διαδηλώσεων,την αναβολή εγκατάστασης της ΟΠΠΙ, το μέτρο που εδώ και 2.5 χρόνια επιχειρείται να εφαρμοστεί αλλά βρίσκει εμπόδιο το φοιτητικό κίνημα.Λαός και νεολαία εχουν υψώσει το αναστημα τους απεναντι στη σκληρη νεοφιλελευθερη πολιτικη του Μητσοτακη και ετσι θα συνεχίσουν να το κανουν!

Καταγγέλλουμε την εντελώς αναίτια και βίαιη προσαγωγή μελων φοιτητικων συλλογων τη Φλωρινα, από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η προσπάθεια φίμωσης της νεολαίας και η τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσουν!

 

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ