- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Γιάννης Στρατάκης για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Φλώρινα

Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης από Φλώρινα 14-2-2023: Κάναμε ότι σας υποσχεθήκαμε!

Ναι πράγματι βρίσκονται σε φάση υλοποίησης

Μόνο που οι πράξεις έργων εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης από την προηγούμενη κυβέρνηση (2 Ιουλίου 2019 και πριν) και όχι τη σημερινή!

Υπήρχε περίπτωση να μην προχωρήσουν;

Τα έργα όμως αυτά είναι τα μόνα αναπτυξιακά που εξελίσσονται στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, Κυβερνητικής ή Περιφερειακής αρμοδιότητας (του κ. Κασαπίδη).

Μάλλον δεν ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό:

Και ποιος έπρεπε να κάνει αυτήν την ενημέρωση, η Περιφερειακή Αρχή που είναι απούσα από τη Φλώρινα;

Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως η τύχη του τόπου μας είναι στα δικά μας χέρια.

Όλα τα παραπάνω έργα και αλλά ακόμη, εξαρτώνται από τη δραστηριότητα των Τοπικών μας Αρχών και ιδιαίτερα της  Περιφερειακής Αρχής που έχει την αναπτυξιακή αρμοδιότητα. Στη δική μας περίπτωση, το αναπτυξιακό της έργο αρμοδιότητάς της, εξαντλείται δυστυχώς στη Σήραγγα της Κλεισούρας και μόνο, χρήσιμο μεν αλλά δευτερεύουσας αναπτυξιακής προτεραιότητας (π.χ πόσο πιο χρήσιμο αναπτυξιακά είναι το φράγμα Νεστορίου για την Καστοριά που καρκινοβατεί).

 Είναι  βεβαίως και πολιτική ευθύνη και του Πρωθυπουργού και των άμεσων συνεργατών του, που δεν φρόντισαν να τον ενημερώσουν και να τον  προστατεύσουν!

 Άλλωστε η πολιτική έχει ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο την αξιοπιστία, αυτή που υποστηρίζει πως υπηρετεί ο Πρωθυπουργός.

Υ.Γ.: Η ημέρα (που δεν περιλαμβάνονταν στον κορμό της επίσκεψης), η οργάνωση  και η πρωινή ώρα παρουσίας στη Φλώρινα, είναι ενδείξεις που δείχνουν που δόθηκε το βάρος της επίσκεψης, η οποία κυρίως περιστράφηκε με κατευθυντήρια γραμμή εκ μέρους της Περιφέρειας σε Κοζάνη και Καστοριά και όχι στο σύνολο της Δυτ. Μακεδονίας.

Γιάννης Στρατάκης
Περ. Σύμβουλος