- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Στέφανος Αλεξιάδης στην ομάδα δημιουργικής γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας συνάντησε ψηφιακά τον συγγραφέα Στέφανο Αλεξιάδη. Ο συγγραφέας εξέθεσε στα μέλη της ομάδας σκέψεις, τεχνικές και εμπειρίες του γύρω από τη λογοτεχνία, τη σημασία της ανάγνωσης, τη διαδικασία της συγγραφής και γενικά για το έργο του. Άκουσε κείμενα των μελών της ομάδας, δίνοντας πολύτιμη ανατροφοδότηση.

Η Ομάδα Δημιουργικής Γραφής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας ευχαριστεί τον Στέφανο Αλεξιάδη για την τιμή και τη χαρά της συνάντησης και του εύχεται πολλές δημιουργίες για το μέλλον. Ο Στέφανος Αλεξιάδης ενίσχυσε με την κατάρτιση και τη θετική του ενέργεια τη δυναμική της ομάδας.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Στέφανος Αλεξιάδης είναι Έλληνας συγγραφέας. Για το βιβλίο του με τίτλο «Τα φτερωτά σανδάλια» έλαβε το 2022 το Βραβείο Κοινού για το Καλύτερο Βιβλίο Ελληνικής Εφηβικής Λογοτεχνίας. Εισήχθη το 2011 στην Ελληνική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ακολούθησε τη Νεοελληνική και Βυζαντινή Κατεύθυνση, από όπου αποφοίτησε το 2015. Λίγο καιρό μετά προχώρησε στις μεταπτυχιακές του σπουδές, τις οποίες παρακολούθησε και ολοκλήρωσε επιτυχώς (2019-2021) στο Τμήμα Ειδικής Αγωγής, το πρόγραμμα Προβλήματα Προφορικού και Γραπτού Λόγου στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Παράλληλα, παρακολούθησε και επέτυχε να αποκτήσει το Πτυχίο Γραφής και Ανάγνωσης Τυφλών, Braille. Οι σπουδές του συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, αφού φοιτά στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος. Το 2022 υπήρξε κεντρικός ομιλητής στο 9ο Συνέδριο TEDx που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.