- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης για την ενίσχυση των μαγαζιών και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας

Ο Βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης μαζί με τους Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας της Νέας Δημοκρατίας, είχαν συνεχείς συσκέψεις την Τετάρτη 22/02/2023 με τον κ. Σκυλακάκη Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και την Πέμπτη 23/02/2023 με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο για το θέμα της ενίσχυσης των μαγαζιών και μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι συσκέψεις είχαν ως στόχο την εξεύρεση του τρόπου καταβολής του ποσού των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων.

Αποφασίστηκε να αναλάβει ο κ. Βεσυρόπουλος όλη τη διαδικασία και τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή . ΟΙ Βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Βεσυρόπουλο ότι προ δεκαημέρου περίπου ότι ο κ. Σκρέκας υπέγραψε το ποσό των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων για την ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο κ. Βεσυρόπουλος δήλωσε ότι στα μέσα Μαρτίου και αφού έχει επεξεργαστεί όλες τις παραμέτρους θα κληθούν οι δικαιούχοι να καταθέσουν την αίτηση για την ενίσχυσή τους. Αναλόγως με τον αριθμό των αιτήσεων θα κυμανθεί και το εύρος της ενίσχυσης της κάθε επιχείρησης. Διευκρίνισε επίσης ότι δικαιούχοι θα είναι όλα τα μαγαζιά που έχουν ταμειακή μηχανή και θα βρίσκονται εκτός οι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, γιατροί και μεγάλες επιχειρήσεις).

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ για τις ημερομηνίες που θα καταθέσουν τις αιτήσεις για την ενίσχυσή τους.