- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης για την επίσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά

Την Δευτέρα 13/02/2023 στο κτίριο της Π.Ε Φλώρινας πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Βουλευτής Ν.Δ της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Βαγγέλης Σημανδράκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας Παναγιώτης Τσακμάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας Βασίλης Άμπας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Φλώρινας κ. Νίκος Ευαγγέλου. Στην σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροκτηνοτροφικών συλλόγων όλης της Π.Ε Φλώρινας όπου και έθεσαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Υπουργός με σαφήνεια απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από τους εκπροσώπους των φορέων και τους θεσμικούς φορείς. Ο κ. Υπουργός τοποθετήθηκε για τις αποζημιώσεις που είναι σε εκκρεμότητα (προανθικά, αποζημιώσεις μηλοπαραγωγών, αποζημιώσεις για χαλαζόπτωση στην περιοχή των Πρεσπών, αποζημιώσεις για τα καλάμια στις πληγείσες περιοχές των Πρεσπων, κ.α) και τόνισε ότι από το Υπουργείο εξετάζονται όλες οι περιπτώσεις των αποζημιώσεων, έχουν δεσμευτεί τα ανάλογα κονδύλια και καταβάλλεται προσπάθεια να πιστωθούν στους δικαιούχους σε εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης για τους μηλοπαραγωγούς ανέφερε ότι η αποζημίωση θα είναι οριζόντια για όλους και θα αφορά τις περισσότερες ποικιλίες ενώ για πρώτη φορά οι αποζημιώσεις αυτές θα είναι πολύ υψηλές .

Ακόμα ο κ. Υπουργός επισήμανε ότι η Κυβέρνηση έχει στηρίξει τους αγρότες με μέτρα που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ και στάθηκε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση των φραγμάτων και του αρδευτικού δικτύου των Πρεσπών, της Τριανταφυλλιάς και του Παρορίου, τα οποία θα δώσουν άλλες δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την παρουσία του στην Φλώρινα και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους. Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης εξήρε το έργο του κ. Γεωργαντά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επισήμανε την αποτελεσματικότητα και την εξυπηρέτηση που χαρακτηρίζει την συνεργασία τους και την λειτουργία του Υπουργείου. Ο κ. βουλευτής επισήμανε ακόμα ότι παρά τις δυσκολίες η Κυβέρνηση είναι παρούσα στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δίνοντας λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα αλλά και σε έκτακτες ανάγκες όταν αυτές προκύπτουν, συνέπεια φυσικών καταστροφών.

Τέλος ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων που με την παρουσία τους βοήθησαν στο να διεξαχθεί ένας γόνιμος διάλογος και να τεθούν υπ’ όψιν του αρμόδιου υπουργού όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες της Π.Ε Φλώρινας.