- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς σε ευρεία σύσκεψη φορέων στη Φλώρινα (video, pics)

Στη Φλώρινα βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, όπου και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη φορέων στην Περιφερειακή Ενότητα, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γεωργοκτηνοτρόφοι, αλλά και τα σημαντικά έργα που υλοποιούνται ή προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στην περιοχή.

Ο κ. Γεωργαντάς είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο και να συζητήσει μαζί τους θέματα όπως οι αποζημιώσεις, οι τιμές των προϊόντων, το κόστος παραγωγής κ.ά.

Σε δηλώσεις του o κ. Γεωργαντάς ανέφερε:

«Έγινε μία πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των αγροτικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και συζητήθηκαν θέματα τα οποία ήταν γνωστά. Θεωρώ ότι δόθηκαν σημαντικές απαντήσεις, ανακοινώσαμε έργα, ιδίως αρδευτικά, τα οποία είναι σε εξέλιξη στην περιοχή και προσπαθήσαμε να δώσουμε εκείνο το πεδίο στήριξης το οποίο πραγματικά υλοποιεί αυτόν τον καιρό το Υπουργείο σε σχέση με τον πρωτογενή τομέα. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη περίοδος σε σχέση με το κόστος παραγωγής όμως η κυβέρνηση είναι παρούσα, στηρίζει τον πρωτογενή τομέα με κάθε τρόπο και σε σημαντικό βαθμό και στοχευμένα σε συγκεκριμένες καλλιέργειες αλλά και συνολικά σε σχέση με την τιμή του πετρελαίου ή με την τιμή των λιπασμάτων. Νομίζω ότι σοφότεροι φεύγουμε όλοι από αυτή τη συνάντηση, βλέπουν όλοι την προσπάθεια στήριξης η οποία γίνεται και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα μπορούν και αυτές οι τελευταίες εκκρεμότητες που έχουν απομείνει και τα τελευταία αιτήματα τα δικαιολογημένα τα οποία έχουν διατυπωθεί να μπορέσουν να ικανοποιηθούν».

Το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Αμυνταίου Γιώργος Γιαννιτσόπουλος ο οποίος από την πλευρά του είπε τα εξής:

«Νομίζω ότι τέτοιες συναντήσεις πάντα είναι θετικές. Βλέπω ότι ο Υπουργός σε διάστημα λίγων μηνών ξαναέρχεται στη Φλώρινα και ανακοινώνει ξανά μέτρα στήριξης σε καλλιέργειες που έπαθαν ζημιές από πολλές κατευθύνσεις και από τον ουκρανικό πόλεμο και από τον κορωνοϊό. Μας δόθηκε η δυνατότητα εδώ να ζητήσουμε και για τα οινοστάφυλα της περιοχής Αμυνταίου και γενικότερα της Ελλάδος Θα έλεγα που δεν έχει καθοριστεί ακόμα κάτι όπως και για τα αμύγδαλα και για τα σπαράγγια. Είναι σημαντικό να έρχεται ο υπουργός, να ακούει απευθείας από τους ίδιους τους παραγωγούς ή από εκπροσώπους αυτών, τα προβλήματα που υπάρχουν και πιστεύω ότι έτσι δίνονται καλύτερα οι λύσεις».

Ερώτηση (Μπάμπης Τριανταφυλλίδης): Ανακοινώθηκε κάτι από τα προβλήματα που του είχατε θέσει την προηγούμενη φορά;

«Θεωρούμε ότι στο ροδάκινο είναι καινούργια ανακοίνωση. Συζητιέται εδώ και 20 μέρες για το πώς θα δοθεί αποζημίωση, σε ποιες ποικιλίες και ποιο θα είναι το ποσό και σήμερα μας διαβεβαίωσε ότι σίγουρα θα δοθεί στο ροδάκινο».