- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας Φλώρινας: Δεν αναγνωρίζουμε τις ηλεκτρονικές εκλογές – απάτη! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες γύρισαν την πλάτη στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της Πρυτανείας, στις «εκλογές» – παρωδία που διοργάνωσε η Διοίκηση του Τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας του ΠΔΜ, ανάδειξης «φοιτητών στα όργανα διοίκησης», ηλεκτρονικά και με ενιαίο ψηφοδέλτιο, που πραγματοποιήθηκαν πριν 1,5 μήνα!

Με αποχή πάνω από 90% έδωσαν ηχηρή απάντηση στις εκλογές-παρωδία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΩΝ!

Μετά τις φοιτητικές εκλογές, η κυβέρνηση τρώει νέο γερό «χαστούκι» από τους φοιτητές, αφού «πάνε κουβά» οι ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια. Οι διαβλητές αυτές εκλογές προβλέπονταν από τον πρόσφατο νόμο-πλαίσιο της ΝΔ, σε συνέχεια ανάλογων αποτυχημένων προσπαθειών του Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ), με στόχο την υπονόμευση των Φοιτητικών Συλλόγων και διεκδικήσεων, ιδρύοντας συμβούλια-παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου ΑΕ και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων!

Καίγονται να υλοποιήσουν τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε μπλοκάρει και για να το πετύχουν θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη φωνή, τους αγώνες, τους Συλλόγους μας!

Με «συμβούλια φοιτητών»-παπαγαλάκια των κυβερνήσεων και των διοικήσεων νομίζουν ότι θα περάσουν πιο εύκολα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα!

Δεν θέλουν πραγματικούς εκπροσώπους των φοιτητών αλλά «φυτευτούς» που θα επικυρώνουν την υποχρηματοδότηση, τις τραγικές ελλείψεις, την πολιτική και τις αποφάσεις που υποβαθμίζουν διαρκώς τις σπουδές μας! Αυτά που δεν κατάφεραν με τα ΜΑΤ και την πανεπιστημιακή αστυνομία προσπαθούν να τα περάσουν με την ηλεκτρονική ψήφο!

Σε αυτές τις εκλογές παρωδία συμμετείχαν και εκλέχθηκαν δύο εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΦΣ Νηπιαγωγών: η εκλεγμένη με τη ΔΑΠ που τώρα είναι με την παράταξη BLOCO (ΣΥΡΙΖΑ) και η εκλεγμένη με τη ΔΑΠ, μέλος της ΟΝΝΕΔ (ΝΔ)! Από ότι φαίνεται αυτές οι δύο δυνάμεις στο Πανεπιστήμιο όπως και τα κόμματά τους εν τέλει μπορούν και τα βρίσκουν. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι δύο «αιώνιοι» εχθροί και έχουν διαφορετικές «ιδεολογίες» εν τέλει αποδεικνύεται ότι στα μεγάλα, τα ουσιαστικά όχι απλά συμφωνούν αλλά μπορούν και βρίσκονται στο ίδιο όργανο εκλεγμένοι. Γιατί; Γιατί και οι δύο συμφωνούν:

Για αυτό και μπορούν και τα βρίσκουν με τις διοικήσεις και να συμμετέχουν στο ίδιο συμβούλιο-παπαγαλάκι του Υπουργείου και στο ίδιο ψηφοδέλτιο, που άλλωστε είναι «ενιαίο»…!

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα αποτέλεσμα! Να απολογηθούν τα δύο μέλη του ΔΣ στον ΦΣ και αν θέλουν να είναι εκλεγμένες στο συμβούλιο μαγαζάκι του Υπουργείου Παιδείας ας παραιτηθούν καλύτερα από το ΔΣ του ΦΣ, αφού έτσι κι αλλιώς σχεδόν πάντα απουσιάζουν!

Για αυτό μάλλον όταν τους ψάχναμε, ώστε να πραγματοποιηθεί ΔΣ για τα φλέγοντα ζητήματα των φοιτητών ήταν απόντες και οι μεν και οι δε. Γιατί αδιαφορούν για τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών και των φοιτητριών!

Ισχυρίζονται πως τώρα είναι μια «νεκρή» περίοδος για το Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει νόημα να γίνουν όλα αυτά και εφόσον ανοίξουν οι σχολές μπορούμε να το κανονίσουμε. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι! Η εκλεγμένη με την ΔΑΠ είπε μάλιστα χωρίς καμιά ντροπή ότι δεν μπορεί να παρευρεθεί στο ΔΣ καθώς είχε να διοργανώσει τις ομιλίες για τη προεκλογική φιέστα του Κυριάκου Μητσοτάκη! Αλλά αυτοί είναι!

Τους κάνουμε στην άκρη και δεν αναγνωρίζουμε κανένα αποτέλεσμα!

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουμε εκλέξει τους πραγματικούς μας εκπροσώπους μέσα από τις μαζικές και δημοκρατικές μας διαδικασίες!

Τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ) των Φοιτητικών μας Συλλόγων είναι εκλεγμένα όργανα με ευθύνη να ενημερώνουν, να εκπροσωπούν και να πρωτοστατούν στη διεκδίκηση για όλα τα φοιτητικά θέματα. Δεσμεύονται και λογοδοτούν στους φοιτητές και όχι στα υπουργεία. Αυτοί είναι οι πραγματικοί μας εκπρόσωποι και όχι οι διάφοροι «φοιτητο-παράγοντες» που στοχεύουν να χτίσουν πελατειακές σχέσεις, να επαναφέρουν το ρουσφέτι!

Η διεξαγωγή των εκλογών είναι καθαρά υπόθεση των φοιτητών και φοιτητριών! Δεν δεχόμαστε την ωμή επέμβαση του υπουργείου και των διοικήσεων!

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΚΣ ΣΤΟΥΣ ΦΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ