- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα και το Αμύνταιο βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, προσκεκλημένος του τοπικού βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη (video, pics)

Ο Υπουργός στη Φλώρινα συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου και με τους Δημάρχους Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη και Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα του τουρισμού και με τοπικούς επιχειρηματίες.  Ακολούθησε επίσκεψη του στον Δήμαρχο Αμυνταίου και το παραλίμνιο χωριό Άγιος Παντελεήμονας.

Στη ευρεία σύσκεψη  ο κ. Κικίλιας άκουσε τις απόψεις, καθώς και τις προτάσεις τους και ζήτησε ενεργότερη συμμετοχή στην προβολή της περιοχής, η οποία είναι μαγευτική και προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, χειμερινό, χιονοδρομικό, ορειβατικό, αθλητικό, θρησκευτικό, αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, γαστρονομία, πεζοπορία.

Η περιοχή έχει μεγάλες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης και ήρθε η ώρα της τουριστικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας, επεσήμανε ο κ. Κικίλιας. «Η Δυτική Μακεδονία είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό. Οι λίμνες της, οι αμπελώνες, οι δραστηριότητες στη φύση, τα χιονοδρομικά της κέντρα, η γαστρονομία της, η παράδοση μπορούν να την καταστήσουν προορισμό για όλο τον χρόνο».

Για τον σκοπό αυτό ο Υπουργός Τουρισμού σύντομα θα στείλει στην περιοχή ομάδα επιστημόνων εξειδικευμένων στο αντικείμενο αυτό, προκειμένου να συνεργαστούν με τους τοπικούς φορείς και τους ανθρώπους που επιχειρούν στον τουρισμό, να εκτιμήσουν αυτά που διαθέτει η περιοχή μας και μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο,  να σχεδιαστεί ο τουριστικός  χάρτης, η τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία.

Να επισημάνουμε ότι η Δυτική Μακεδονία είναι η τελευταία από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας στην ανάπτυξη του τουρισμού. Στα 4 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ αυτά  που επενδύθηκαν για την προβολή της ΠΕ Φλώρινας είναι σχεδόν μηδενικά. Και πώς να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην περιοχή μας χωρίς ασφαλές οδικό δίκτυο, χωρίς κάθετο, πως θα αξιοποιηθεί το χιονοδρομικό της Βίγλας όταν ένα χρόνο τώρα το έργο της βελτίωσης του βρίσκεται στα αζήτητα και ο δρόμος προς αυτό δεν είναι ασφαλής; Όταν 15 χρόνια προσπαθούσαμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη ξοδεύοντας 950.000 ευρώ και σήμερα ακυρώθηκε;

Γι αυτό, για να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη οι δείκτες της πρέπει να τρέξουν γρηγορότερα, που σημαίνει ότι και το χρήμα που θα διατεθεί πρέπει να είναι περισσότερο σε σχέση με τιε άλλες Περιφερειακές Ενότητες.

Έστω και λίγες μέρες πριν τις εκλογές, αν υλοποιήσει ο κ. Κικίλιας τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα είναι ένα πρώτο βήμα για τον τουρισμό μας.