- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Β. Κικίλιας – Γ. Αντωνιάδης: «Η Δυτική Μακεδονία είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τον ελληνικό τουρισμό»

Το Σάββατο 04/02/2023 ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Π.Ε Φλώρινας μετά από πρόσκληση του βουλευτή ΝΔ της Π.Ε Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη και της ΔΕΕΠ Φλώρινας.

Ο κ. Υπουργός επισκέφτηκε αρχικά την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας Φλώρινας όπου και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήριο Βόσδου, τον δήμαρχο Φλώρινας κ. Βασίλειο Γιαννάκη και τον δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων του ξενοδοχειακού κλάδου , της εστίασης , των τουριστικών πρακτόρων και άλλων συναφών με τον τουρισμό επαγγελμάτων. Ο κ. Υπουργός άκουσε και κατέγραψε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες του τουρισμού στην περιοχή μας. Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις τεράστιες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης που έχει ο νομός ο οποίος προσφέρεται για εναλλακτικό τουρισμό, χειμερινό, ορειβατικό, αθλητικό, θρησκευτικό, αγροτουρισμό, οινοτουρισμό, γαστρονομία, πεζοπορία κ.α. Για τον λόγο αυτό ο κ. Κικίλιας δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα στείλει στην περιοχή ομάδα επιστημόνων εξειδικευμένων στο αντικείμενο αυτό, προκειμένου να συνεργαστούν με τους τοπικούς φορείς έτσι ώστε να σχεδιαστεί ο τουριστικός χάρτης και η τουριστική ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας για την επόμενη δεκαετία. Τον συντονισμό του κλάδου των επιστημόνων με τους τοπικούς φορείς, ανέλαβε ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης ο οποίος δήλωσε ότι στις επόμενες 15 μέρες θα ανακοινωθούν οι πρώτες συναντήσεις.

Κατόπιν ο κ. Υπουργός περιηγήθηκε σε καταστήματα και χώρους εστίασης στον πεζόδρομο Φλώρινας, επισκέφτηκε τον δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη και στην συνέχεια τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Αμυνταίου , κλιμάκιο εκπροσωπών αγροτικών ενώσεων επέδωσε ψήφισμα στον κ. Υπουργό για να το μεταφέρει στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης . Ο κ. Υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά Γεώργιο προκειμένου να εκθέσουν τα θεσμικά αιτήματα τους οι αγρότες αλλά και να δοθεί λύση σε δύο επιμέρους τοπικά ζητήματα. Έπειτα μετέβη στον Άγιο Παντελεήμονα όπου εκεί τον υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Γιάννης Πηλείδης , ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κυριάκος Κύρκου, εκπρόσωποι συλλόγων και κάτοικοι του χωριού. Στην ανοιχτή σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν τρόποι ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του χωριού και η βελτίωση των υπαρχουσών υποδομών και οδικών δικτύων.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την παρουσία του στην Φλώρινα και για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθ’ όλη την διάρκεια της θητείας τους. Ακόμα ο κ. Αντωνιάδης εξήρε το έργο του κ. Κικίλια τόσο στο Υπουργείο Υγείας όπου σήκωσε με επιτυχία το βαρύ φορτίο της αντιμετώπισης της πανδημίας, όσο και στο Υπουργείο Τουρισμού όπου στην κυριολεξία απογείωσε τα έσοδα της «βαριάς βιομηχανίας» που ονομάζεται Τουρισμός στη Ελλάδα.

Παράλληλα ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των ξενοδοχειακών μονάδων, εστίασης και λοιπών τουριστικών επαγγελμάτων για την παρουσία τους στην ανοιχτή σύσκεψη , την γνωστοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την κατάθεση προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη του νομού.

Η περιοδεία του κ. Υπουργού ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο και με πολιτική ομιλία στα στελέχη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας.