- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Απόλυτη κυριαρχία των Σαρισών στο Περιφερειακό Κ13 – Πρωταθλητής Β. Ελλάδας ο Μάριος Σερίδης

Σε μία ακόμα διοργάνωση τα παιδιά των ακαδημιών μας γνώρισαν μεγάλες διακρίσεις. Κατέκτησαν τέσσερα μετάλλια στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Παγκορασίδων που έγινε στην Κοζάνη το Σάββατο 18/3/2023.

Το Πρωτάθλημα αυτό αφορούσε τις γεωγραφικές περοιοχές Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο και Θεσσαλία. Πήραν μέρος 101 παιδιά από 18 συλλόγους των περιοχών αυτών. Οι Σάρισες συμμετείχαν με 11 αγόρια και 9 κορίτσια, αρκετά από οποία αγωνίστηκαν για πρώτη φορά.

Όσο αφορά την κατηγορία των Παμπαίδων η ομάδα μας κατέκτησε τα τρία πρώτα μετάλλια: Χρυσό ο Μάριος Σερίδης, αργυρό ο Κων/νος Ισαακίδης και χάλκινο ο Σπύρος Σαρηγιαννίδης. Στα κορίτσια το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Παρασκευή Σπανού. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Μάριος Σερίδης, που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Β. Ελλάδας, είναι μόλις 11 χρονών και επιβλήθηκε όλων των αντιπάλων του δείχνοντας απίστευτη ωριμότητα για την ηλικία του.

Επειδή οι αγώνες αποτέλεσαν και προκριματική φάση για τους τελικούς του πανελληνίου πρωταθλήματος την πρόκριση πήρε εκτός από τους νικητές και ο Σάββας Κοϊμτσίδης κάνοντας εκπληκτικές εμφανίσεις.

Την πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημους αγώνες έκαναν οι 6χρονες Εμμανουηλίδου Ραφαηλία και Μίγκου Ελένη, καθώς και η Ψάλτη Μαρία, Κουγιουμτζόγλου Μαρία, και Φορτομάρης Χρήστος. Η Ψάλτη Μαρία μάλιστα κατόρθωσε στην πρώτη της εμφάνιση να ανέβει στην 11η θέση.

Εξαιρετικά τα πήγε και το προπονητικό team που υποστήριξε την αποστολή. Αποτελούνταν από τον προπονητή Κων/νο Παπαδημητρίου και τους αθλητές μας Αναστάσιο Σερίδη, Χρυσοστομίδου Ειρήνη και Χρυσοστομίδου Νεστορία. Τους ευχαριστούμε πολύ.

Αναλυτικά οι θέσεις των αθλητών μας:

Παμπαίδες

1ος Μάριος Σερίδης

2ος Κων/νος Ισαακίδης

3ος Σπύρος Σαρηγιανίδης

14ος Σάββας Κοϊμτσίδης

32άδα: Ευάγγελος Χρυσοστομίδης, Παντελής Μιχαηλίδης, Βασίλειος Χρυσοστομίδης, Λάζαρος Παπαστεφάνου

36ος: Δημήτριος Κακκαβάς

48ος: Χρήστος Φορτομάρης

55ος: Ζήσης Πανάς

Παγκορασίδες

3η: Παρασκευή Σπανού

11η: Μαρία Ψάλτη

14η: Παναγιώτα Τσέκαρη

15η: Κατερίνα Νικολάου

Όμιλοι: Εμμανουηλίδου Ραφαηλία, Ελένη Μίγκου, Μαρία Κουγιουμτζόγλου, Φανή Μητροπούλου, Ευτυχία Κουκουζίκα.

Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή Κων/νο Παπαδημητρίου, που τα συνόδεψε.