- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δερμάτινη θήκη τηλεφώνου ή θήκη σιλικόνης;

Το μόνο πράγμα που αγοράζουν οι περισσότεροι μαζί με ένα ακριβό τηλέφωνο είναι μια θήκη τηλεφώνου. Το τηλέφωνό σας είναι ένα πολύτιμο αγαθό και δεν θέλετε να δείτε ούτε μια γρατσουνιά πάνω του, διατηρώντας το προστατευμένο από την πρώτη μέρα. Αλλά συχνά στη βιασύνη μας να αποκτήσουμε μια νέα θήκη τηλεφώνου το συντομότερο δυνατό, τείνουμε να παραβλέπουμε τη σημασία της ποιότητάς της. Η θήκη του τηλεφώνου σας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει – να προστατεύει το τηλέφωνό σας. Το να αγοράζετε μια θήκη τηλεφώνου βιαστικά ή να συμβιβάζεστε με κάτι φθηνό και προσιτό, συχνά σας φέρνει σε μονοπάτια αντίθετα από αυτά που περιμένατε.

Οι φαινομενικά προσιτές και κομψές θήκες σιλικόνης είναι απλώς σπατάλη των χρημάτων σας και μπορεί τελικά να σας κοστίσουν περισσότερο από μια δερμάτινη θήκη τηλεφώνου υψηλής ποιότητας.

ΟΙ ΘΗΚΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΟΛΛΩΔΕΙΣ

Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τα χειρότερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τις φθηνές θήκες τηλεφώνου από σιλικόνη είναι ότι τείνουν να γίνονται κολλώδεις στην αφή μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Όχι μόνο είναι άβολο στη χρήση, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τη θήκη να κολλήσει στο τηλέφωνό σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημάδια και λεκέδες στο τηλέφωνο όπου κι αν κολλάει η θήκη. Προκαλεί επίσης την παγίδευση σκόνης και βρωμιάς στις άκρες. Έτσι, αντί να προστατεύει το τηλέφωνό σας, στην πραγματικότητα προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά.

Οι δερμάτινες θήκες τηλεφώνων, από την άλλη πλευρά, παραμένουν τόσο καλές όσο καινούριες για πολύ καιρό και δεν κολλάνε στο τηλέφωνό σας όπως η σιλικόνη.

ΟΙ ΘΗΚΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΔΑΚΤΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΩΝ

Εάν έχετε επιλέξει μια από τις διαφανείς θήκες τηλεφώνου από σιλικόνη, να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχετε δακτυλικά αποτυπώματα παντού σε χρόνο μηδέν. Κάνει το τηλέφωνό σας να φαίνεται βρώμικο και παλιό νωρίτερα από ό,τι θα περιμένατε. Οι δερμάτινες θήκες τηλεφώνων δεν δημιουργούν αυτό το πρόβλημα, καθώς οι δερμάτινες θήκες έχουν ακανόνιστη επιφάνεια και κρατάνε εύκολα τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Η ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΙΤΡΙΝΗ

Ένα άλλο σημαντικό πρόβλημα με τις διαφανείς θήκες σιλικόνης είναι ότι κιτρινίζουν μετά από μερικούς μήνες χρήσης. Αν και η διαφανής θήκη μπορεί να σας επιτρέψει να επιδεικνύετε το τηλέφωνό σας στην αρχή, καταστρέφει την εμφάνιση του τηλεφώνου σας μόλις αρχίσει να κιτρινίζει. Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τη θήκη σιλικόνης σας πιο συχνά, κάτι που τελικά θα σας κοστίσει περισσότερο από μια δερμάτινη θήκη.

ΟΙ ΘΗΚΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΘΗΚΕΣ

Οι θήκες σιλικόνης μπορεί να είναι ελαστικές και εύκαμπτες, αλλά έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Τείνουν να σκίζονται στις άκρες, ειδικά αν πρέπει να τις βάζετε και να τις βγάζετε συχνά στο τηλέφωνό σας. Αυτό συμβαίνει πιο συχνά γύρω από τις εγκοπές για τη θύρα φόρτισης ή την κάμερα και άλλα τέτοια. Με μια δερμάτινη θήκη, όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τέτοια ζημιά για όσα χρόνια την χρησιμοποιείτε.
Το δέρμα είναι επίσης πιο ανθεκτικό όταν πρόκειται για προστασία, σε σύγκριση με τη σιλικόνη.

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ

Νομίζουμε ότι υπάρχει ένας ξεκάθαρος νικητής όταν πρόκειται να επιλέξετε ανάμεσα σε μια θήκη σιλικόνης και μια δερμάτινη θήκη για το τηλέφωνό σας. Αν θέλετε μια θήκη τηλεφώνου που να προστατεύει, να διαρκεί περισσότερο και να σας προσφέρει σχέση ποιότητας-τιμής, μια δερμάτινη θήκη τηλεφώνου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Εάν είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε με την ασφάλεια του τηλεφώνου σας και να συνεχίσετε να αλλάζετε θήκες τηλεφώνου κάθε λίγους μήνες, ίσως σας αρκεί μια θήκη τηλεφώνου σιλικόνης.

Πηγή: techteam.gr