- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Διάλεξη της αρχιτέκτονος και γλύπτριας, Δήμητρας, Μαρίνη, στο εικαστικό εργαστήρι του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών

Στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων του 3ικαστικού 3ργαστηρίου του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, η αρχιτέκτων και γλύπτρια Δήμητρα Μαρίνη, θα παρουσιάσει την διάλεξη: “Απόδραση από την ιστορικότητα της μορφής”, την Τρίτη 14-03-2023, στις 11:00 σε ανοιχτό κάλεσμα για το κοινό.

Η διάλεξη, μέσα από την περίπτωση της επανάχρησης της παλαιάς αχυρώνας των Κυθήρων, θα διερευνήσει:

Η Δήμητρα Μαρίνη σπούδασε Αρχιτεκτονική (Master in Architecture, ΕΜΠ) και Γλυπτική (Masters in Fine Arts, Sculpture, ASFA). Το βραβείο για την εικαστική εγκατάσταση “Δούρειος Ίππος” στην 8η Μπιενάλε των Φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας του MOMUS (Μητροπολιτικός Οργανισμός Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης) το 2016 ήταν το πρώτο από τα τέσσερα ακόμη εθνικά βραβεία που ακολούθησαν. Την επόμενη χρονιά, το εικαστικό έργο «Cosmoscope» εγκαταστάθηκε στην πλατφόρμα του μετρό «Λάρισης» στην Αθήνα ενώ σήμανε την έναρξη της συνεργασίας με την Canon & τη Samsung. Ανάμεσα στις σημαντικότερες αναθέσεις της Δ.Μ έως σήμερα, είναι η σχεδίαση και κατασκευή του περιπτέρου του ΟΣΕ (Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος) και της iSquare για τη ΔΕΘ (Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης) το 2018. Το 2019 το έργο της εικαστικού “Stranded” παρουσιάστηκε στην 7η Μπιενάλε του MOMUS (Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης). Την ίδια χρονιά βραβεύτηκε στον διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) για τη σχεδίαση και κατασκευή του εταιρικού δώρου του φορέα. Από το 2020 η πολυμεσική εγκατάσταση, «Chasing the Sun», ανήκει στη μόνιμη συλλογή του νέου εργοστασίου της Calpak. Θεωρώντας τις Εικαστικές Τέχνες αναπόσπαστο μέρος της Αρχιτεκτονικής, η Δ.Μ. από το 2008 αναλαμβάνει κτιριακά έργα σε όλη την Ελλάδα, ενώ τον τελευταίο χρόνο μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Κυθήρων.

Περισσότερα για το έργο της μπορείτε να βρείτε στο https://www.dimitramarini.com