- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έγραψαν ιστορία οι Σάρισες στην Ευρώπη!

Μεγάλες στιγμές για την επιτραπέζια αντισφαίριση της Φλώρινας και της Ελλάδας προσέφεραν οι Σάρισες στην Πορτογαλία. Απέναντι στα προγνωστικά κατάφεραν να βρεθούν στον Τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Trophy και τελικά να κατακτήσουν την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης «Σάρισες» από την μικρή και ακριτική μας πόλη ταξίδεψε στην Πορτογαλία, όπου πήρε μέρος στις 18-19/3/2023 στον μεγάλο τελικό της ευρωπαϊκής διοργάνωσης «Trophy». Ήδη η πρόκριση στην τελική φάση, που είχε επιτευχθεί, αποτελούσε από μόνη της  μεγάλη επιτυχία.

Στην τελική φάση συμμετείχαν 8 ομάδες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων δύο από την Γαλλία που αγωνίζονται στην ProA, την κορυφαία κατηγορία της χώρας και ένα από τα δυνατότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Έτσι, για την ομάδα μας το έργο της ήταν πολύ δύσκολο.

Δύσκολο…, αλλά όχι ακατόρθωτο. Με ηγέτιδα την απίστευτη Yuhua Liu, την εξαιρετική Bernadet Balint και την ανερχόμενη  νεάνιδά μας Δέσποινα Άμπα και κάτω από την υποδειγματική καθοδήγηση του προπονητή μας Mark Pink τα κορίτσια μας έκαναν την υπέρβαση.

Στον Όμιλο πρώτα επικράτησαν της Πορτογαλικής  Ομάδας Uniao Sebastianense F.C. με σκορ 3-2, νίκησαν την Νορβηγική Ομάδα  B-72 με σκορ 3-0, και ηττήθηκαν από την Γαλλική Ομάδα  TTJouè lesTours  0-3. Έτσι, προκρίθηκαν στον ημιτελικό, όπου συνάντησαν την δεύτερη Γαλλική Ομάδα Entente Saint Pierraise TΤ, ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, που έχει στη σύνθεσή της διεθνείς αθλήτριες. Στο παιχνίδι αυτό μεγαλούργησε η Liu, που σημείωσε δύο νίκες και με μία νίκη της Balint οδήγησε την ομάδα στον τελικό (τελικό σκορ 3-2).  Εκεί, οι Σάρισες βρέθηκαν απέναντι ξανά στη Γαλλική TTJouè les Tours, η οποία αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και λύγισαν παρά τη μεγάλη προσπάθεια με σκορ 0-3.

Η δεύτερη θέση σε μία Ευρωπαϊκή διοργάνωση αποτελεί αναμφισβήτητα μία τεράστια επιτυχία για το σύλλογο. Είναι το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας από τη Διοίκηση του Συλλόγου και το γυναικείο τμήμα του. Έρχεται δε να προστεθεί στην άλλη μεγάλη επιτυχία, την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας 2022-2023.

Θα θέλαμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια πρώτα στις αθλήτριές μας Yuhua, Bernadet και Δέσποινα για τη συγκινητική προσπάθεια που κατέβαλαν και στον προπονητή μας Mark Pink, που είναι ο αρχιτέκτονας της ομάδας και που οδήγησε αριστοτεχνικά τις Σάρισες τόσο ψηλά. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τον Ταμία του συλλόγου Γιώργο Καλογήρου, που συνόδεψε την αποστολή και φρόντιζε για την καλή της λειτουργία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στο Δήμο Φλώρινας και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για την υποστήριξη, καθώς και στους μεγάλους χορηγούς της γυναικείας ομάδας Megas Yeeros και ΔΕΗ Ανανεώσιμες.