- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εθελοντική κοινή δράση δενδροφύτευσης στο γυμνάσιο και το δημοτικό σχολείο Μελίτης

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, κατόπιν κοινής απόφασης του Γυμνασίου Μελίτης σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού Φλώρινας, τον Πρόεδρο του Δ.Δ. Μελίτης, το Δημοτικό Σχολείο Μελίτης και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων, πραγματοποιήθηκε κοινή εθελοντική Δράση Δενδροφύτευσης και στα δύο σχολεία.

Η όλη δράση έλαβε χώρα αρχικά στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου, όπου απηύθυναν χαιρετισμό στους μαθητές η Διευθύντρια του σχολείου κ. Χρυσοχοΐδου Ιωάννα και οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ακολούθησε Δενδροφύτευση 10 Δέντρων, τα οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες χωρισμένοι ανά ομάδες υιοθέτησαν με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και ονοματοδότησαν με ονόματα των θυμάτων του πρόσφατου ατυχήματος στα Τέμπη, ενώ συνεχίστηκε στον αντίστοιχο χώρο του Δημοτικού σχολείου, όπου και ολοκληρώθηκε, με την συμμετοχή και των μαθητών του Νηπιαγωγείου.

Ακολούθησαν υποδοχή από την Διευθύντρια κ. Ζάχου Ιωάννα και την Ψυχολόγο του Δημοτικού σχολείου κ. Μαυρίδου Ανρονίκη, χαιρετισμοί των επισήμων και Ενδοσχολική Επιμόρφωση – Εισήγηση της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ. Γλούφτση Σοφίας με θέμα σχετικό με την Δασική Ωφέλεια και Προστασία, τον Τρόπο και την Αξία της Δενδροφύτευσης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιαννάκης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και του Γραφείου Εθελοντισμού Φλώρινας κ. Χάτζιος Μιχαήλ μαζί με ομάδα Εθελοντριών, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ουρούμης Αθανάσιος, ο Δασολόγος κ. Χαραβιτσίδης Κοσμάς, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων.

Η εκδήλωση σημείωσε απόλυτη επιτυχία χάρη στις συντονισμένες ενέργειες των εμπλεκομένων, τον νεανικό ενθουσιασμό, την ενεργό και συμμετοχική δράση της μαθητιώσας νεολαίας μας. Η δράση ενέπνευσε του μαθητές και τις μαθήτριες, άφησε στις νεανικές ψυχές το αποτύπωμα της ενσυναίσθησης, ανέπτυξε το αίσθημα της αξίας του εθελοντισμού, της αξίας της ομάδας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της ενεργού δράσης και της πολιτειότητας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο κ. Γιαννάκη Βασίλειο για την πλαισίωση της εκδήλωσης, την ψυχή της διοργάνωσης κ. Χάτζιο Μιχάλη, τον κ. Ουρούμη Αθανάσιο για την συμμετοχή του στην συνδιοργάνωση και την προσφορά σχολικού μικρογεύματος σε όλους τους παρευρισκόμενους, την εισηγήτρια κ. Γλούφτση Σοφία, η οποία με προσωπική παρέμβαση διασφάλισε 57 δενδρύλια από την Δασική υπηρεσία Δράμας, στην οποία επίσης οφείλουμε θερμές ευχαριστίες. Ευχαριστούμε τις εθελόντριες του Γραφείου Εθελοντισμού και τον Δασοφύλακα κ. Χαραβιτσίδη Κοσμά για την συμμετοχή και την βοήθειά τους, καθώς επίσης και τους Γονείς και Κηδεμόνες για την αμέριστη συμπαράσταση και την προσωπική τους συμβολή στην υλοποίηση της δράσης και, τέλος, τον ιδιώτη κ. Τορνικίδη Ιωάννη για την ευγενική χορηγία φυτοχώματος.

Εκ μέρους της Σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Μελίτης
Η Διευθύντρια
Χρυσοχοΐδου Ιωάννα