- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

​​Ευχαριστήριο του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Από την Τετάρτη 1 Μαρτίου, 233 κούτες γεμάτες με τρόφιμα, καινούρια κλινοσκεπάσματα και είδη ατομικής υγιεινής, πήραν τον δρόμο τους από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο για την Κεντρική Αποθήκη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με προορισμό τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και τη Συρία.

Πολίτες και φορείς, ενήλικες και παιδιά, αποτέλεσαν μέρος ενός υπέροχου και πρωτόγνωρου κύματος ανθρωπιάς, καταδεικνύοντας το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που διαπνέει αυτόν τον τόπο.

Ελάχιστη υποχρέωσή μας μετά από τέτοια εμπειρία είναι να ευχαριστήσουμε θερμά εκείνους και εκείνες που, όχι μόνο πρόσφεραν πλούσιο ανθρωπιστικό υλικό, αλλά και συγκινητικές εκδηλώσεις ευαισθησίας και υποστήριξης. Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε:

Για το δύσκολο έργο της υποδοχής, ταξινόμησης, δεματοποίησης και φόρτωσης των μεγάλων ποσοτήτων της ανθρωπιστικής βοήθειας στα σημεία συγκέντρωσης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις ακούραστες εθελόντριες στο Αμύνταιο και τη Φλώρινα, που, μαζί με το σύνολο των μελών του Περιφερειακου Συμβουλιου εργάστηκαν μεθοδικά, ώστε να διευκολυνθεί η σωστή αξιοποίηση των ειδών στους τελικούς τους προορισμούς. Εξάλλου, μεγάλης αξίας ήταν η βοήθεια που δεχτήκαμε, στην ταξινόμηση, από τα υπέροχα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου και στη φόρτωση, από μαθητές του ΕΠΑΛ Αμυνταίου.

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι η συγκέντρωση των αγαθών στη Φλώρινα θα ήταν δυσχερής, αν το μέλος του ΠΣ κ. Πέτρος Μπεδέλης δεν διέθετε στο Τμήμα για ακόμη μία φορά ιδιωτικό του ακίνητο, ενώ στο Αμύνταιο πολύτιμη ήταν η διάθεση χώρου του 2ου ΔΣ Αμυνταίου από τη Διευθύντριά του και επίσης μέλος του ΠΣ, κα Μαρία Θεοχάρη, με τη συμπαράσταση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κας Όλγας Μούσιου.