- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η αθλήτρια ξιφασκίας Κωνσταντίνα Καράντζα κατέθεσε πρόταση στον διαγωνισμό για το σχέδιο των μεταλλίων των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων

Η 17χρονη Κωνσταντίνα Καράντζα, αθλήτρια του ΟΞΙΦ στο ξίφος μονομαχίας, κατέθεσε την πρότασή της στο διαγωνισμό για τον καθορισμό του σχεδίου των μεταλλίων στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν στην Γκανγκγουόν της Νότιας Κορέας το 2024.

Η Κωνσταντίνα πέρυσι ήταν η 2η καλύτερη νεάνιδα στην Ελλάδα στο ξίφος μονομαχίας και συμμετείχε στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17. Φέτος λόγω της προετοιμασίας της για τις πανελλαδικές εξετάσεις δεν ήταν δυνατό να έχει σταθερή αγωνιστική παρουσία στην κατηγορία U20, διατηρεί όμως μέσα από άλλες δραστηριότητες το πάθος της για τον Ολυμπισμό.

Στο σχέδιο της η Ελληνίδα ξιφομάχος έχει συνδυάσει τον κότινο ως σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας, τον συριακό ιβίσκο, το σύμβολο της χώρας της Κορέας, και τη χιονονιφάδα ως σύμβολο της χειμερινής περιόδου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 31 Μαρτίου.

Η ίδια τόνισε τα εξής: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που υπέβαλα την προσπάθεια μου σε έναν τέτοιο διαγωνισμό. Καθώς η καθημερινότητα μου είναι πολύ πιεστική λόγω των πανελλαδικών εξετάσεων, η σχεδίαση του μεταλλίου ήταν μια πολύ καλή διέξοδος και εναλλακτική απασχόληση για να ξεφύγω από το διάβασμα. Θεωρώ ότι η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό είναι από μόνη της μια πολύ όμορφη εμπειρία και από εκεί και πέρα αν έρθει το αποτέλεσμα είναι, φυσικά, καλοδεχούμενο».

Καλή επιτυχία Κωνσταντίνα!

https://medal-design-competition.com/medals/1770/show