- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η έναρξη του συνεδρίου με θέμα «Ο Προσφυγικός κόσμος στην Ελλάδα μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης: Ιστορία, Εκπαίδευση, Πολιτισμός – Μνήμη» (video, pics)

Ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, το τριήμερο συνέδριο με θέμα «Ο Προσφυγικός κόσμος στη Ελλάδα μετά τη Συνθήκη της Λωζάνης: Ιστορία, Εκπαίδευση, Πολιτισμός – Μνήμη».

Κατά την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυναν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θόδωρος Θεοδουλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μοναστήρι Αλέξανδρος Βιδούρης.

Ακολούθησαν οι κεντρικές ομιλίες, καθώς και τοποθετήσεις εκπροσώπων προσφυγικών σωματείων της Φλώρινας.

Το συνέδριο διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής: Ζητήματα Ιστορίας, Ιστορικής Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής», το Εργαστήριο Τοπικής Ιστορίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης (ΕΛ. Ε.Ι.Ε.), η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Συνέδριο μπορείτε να το παρακολουθήσετε και μέσω live streaming πατώντας εδώ (υπάρχουν ξεχωριστοί σύνδεσμοι για κάθε ημέρα).