- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κάλεσμα του συντονιστικού κατάληψης ΤΕΕΤ σε φοιτητικούς συλλόγους και πολίτες της Φλώρινας

Η πολύνεκρη σύγκρουση στα Τέμπη βρήκε πολλούς από εμάς στην υπό κατάληψη σχολή του ΤΕΕΤ, την ώρα που έτρεχαν πανελλαδικά άλλες 16. Η κατάληψη ξεκίνησε με αφορμή την υποβάθμιση των τεχνών και του πολιτισμού (ανάμεσα σε άλλα), αλλά η επικαιρότητα μας υπόδειξε ότι ο αγώνας μας είναι κοινός ενάντια σε ένα κράτος που υποτιμά ακόμα την ανθρώπινη ζωή.

Αν και η σχολή τέθηκε υπό κατάληψη για λίγες μέρες, ήταν αρκετές για να μας αποδείξουν ότι η δύναμη μας δεν περιορίζεται και αυτό που ζητάμε είναι ένας πολυμορφικός αγώνες διαρκείας και όχι στιγμιαία πυροτεχνήματα. Για αυτό κι εμείς καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους πολίτες της Φλώρινας κάθε ηλικίας για τον συντονισμό δράσεων και κινητοποιήσεων την Δευτέρα 6/3 στις 21:00 στο Νέο Πάρκο.

Τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει παρατηρητές σε ένα κακό έργο διαφθοράς, συμφερόντων, ξεπλύματος ενόχων και δεν έχει τέλος. Με κάποιο τρόπο ζήσαμε κι εμείς αυτή την τραγωδία άσχετα με το αν είχαμε ή όχι κάποιον γνωστό/η, φίλο/η ή συγγενή στη δολοφονική για πολλούς σύγκρουση στα Τέμπη. Ακούμε καθημερινά τα πλυντήρια-ΜΜΕ, την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο να ξεπλένουν διαχρονικές ευθύνες και να εκμεταλλεύονται τον πόνο των ανθρώπων με τον πιο χυδαίο τρόπο, χρησιμοποιώντας τίτλους όπως « Ήταν ατύχημα», «Ήταν ανθρώπινο λάθος», «Η κακιά η στιγμή», «ο θάνατός τους δεν πήγε εντελώς χαμένος».

ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΗΤΑΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Συντονιστικό κατάληψης ΤΕΕΤ