- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κοινή συνέντευξη Τύπου του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Σ. Σαπαλίδη για το πρόγραμμα συμβουλευτικής και κατάρτισης επιχειρηματιών και ανέργων (video)

Στην έγκριση του προγράμματος συμβουλευτικής και κατάρτισης επιχειρηματιών και ανέργων, μέσα από την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση, αναφέρθηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάββας Σαπαλίδης.

Ο κ. Σαπαλίδης έκανε λόγο για μια σημαντική και ιστορική στιγμή, καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ύψους 4 εκ. ευρώ, θα βοηθήσει στην ομαλή αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας. Θα αφορά σε πρώτη φάση 500 ανέργους και εν συνεχεία 1.000 επαγγελματίες.

Παράλληλα, ο κ. Σαπαλίδης ανέφερε πως επόμενη διεκδίκηση του Επιμελητηρίου θα είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων ακόμα κι αν αυτές έχουν χρέη, ενώ αναφορά έκανε και στην πρόοδο των ενεργειών για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου σε Φλώρινα και Αμύνταιο.

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνιάδης τόνισε πως έχει στηρίξει μέχρι τώρα όλα τα αιτήματα του Επιμελητηρίου και των επιχειρηματιών και υπάρχει αγαστή συνεργασία.