- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κριτική Σκέψη από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας: Διακρατική Συνάντηση και Πολλαπλασιαστική Δράση (video)

Στο πλαίσιο των εργασιών του χρηματοδοτούμενου Erasmus+ Προγράμματος Critical Thinking for Successful Jobs – Think4Jobs (2020-1-EL01-KA203-078797) παραχωρήθηκε χθες, Τετάρτη 22/3/2023, συνέντευξη τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, από τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Προγράμματος, καθηγητή Δημήτριο Πνευματικό.

Στη συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα, οι στόχοι και τα ως τώρα αποτελέσματά του. Εκτός από τον κ. Πνευματικό, για το ρόλο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, το οποίο είναι ένας εκ των εταίρων του Προγράμματος, τοποθετήθηκε και ο Διευθυντής του σχολείου, Κωσταντίνος Σεχίδης.

Ειδική αναφορά έγινε στην Διακρατική Συνάντηση Εργασίας, η οποία θα υλοποιηθεί την Δευτέρα και Τρίτη 27-28/3/2023 μεταξύ των εταίρων του Προγράμματος. Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στην πόλη της Φλώρινας.

Παράλληλα παρουσιάστηκε η πολλαπλασιαστική δράση με τίτλο «Ελληνική Ημέρα για την Κριτική Σκέψη: Από την Εκπαίδευση στην Αγορά Εργασίας», η οποία θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 30/3/2023, 15.00-20.30 στο Μεγάλο Αμφιθέατρο της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στη Φλώρινα, για την διάχυση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος. Η ημερίδα θα απευθύνεται σε στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, οι οποίοι/ες διδάσκουν σε τυπικά και μη τυπικά πλαίσια μάθησης, στο προσωπικό του Πανεπιστημίου, στον φοιτητικό πληθυσμό του Ιδρύματος, αλλά και ευρύτερα σε μέλη της αγοράς εργασίας της τοπικής κοινωνίας.

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Critical Thinking for Successful Jobs» (Think4Jobs-2020-1-EL01-KA203-078797), το οποίο χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) επιχειρεί να αντιμετωπίσει το ζήτημα της χαμηλής απασχολησιμότητας των αποφοίτων στην αγορά εργασίας λόγω της έλλειψης ήπιων δεξιοτήτων. Η Κοινοπραξία επικεντρώνεται συγκεκριμένα στην προώθηση της Κριτικής Σκέψης και στοχεύει μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την αξιολόγηση Μικτών Αναλυτικών Προγραμμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και την Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών σε διάφορα γνωστικά πεδία, όπως η Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών (Πρωτοβάθμιας και της Αγγλικής ως Ξένης Γλώσσας), η Κτηνιατρική, τα Οικονομικά, και η Επιχειρησιακή Πληροφορική. Για το σκοπό αυτό συνδέει Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης με Οργανισμούς της Αγοράς Εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του μπορεί κανείς να ανατρέξει εδώ.