- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Ημέρα της Γυναίκας, αποτελεί μια μέρα αναλογισμού και προβληματισμού, αλλά και απόδοσης τιμών για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους και την ισότιμη παρουσία τους στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινωνία.

Σήμερα, η γυναίκα εξακολουθεί να αναζητεί τη θέση που πραγματικά της αρμόζει. Γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και συχνά πέφτει θύμα βίας ή παρενόχλησης. Αντιμετωπίζεται ως «πολίτης δεύτερης κατηγορίας» στην εργασία, ακόμα και στην οικογένεια. Φαινόμενα που κορυφώθηκαν, αντί να ελαττωθούν, τα τελευταία χρόνια και η κοινωνία μας έρχεται πολύ συχνά αντιμέτωπη με ακραίες καταστάσεις.

Κι όμως, οι πολλαπλοί ρόλοι που κάθε γυναίκα καλείται να ανταποκριθεί στο διάβα της ζωής την καθιστούν ως τον βασικό στυλοβάτη στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας αξιών και οραμάτων. Ως σύντροφος, ως σύζυγος, ως μητέρα, ως γιαγιά, η γυναίκα είναι πάντα στο επίκεντρο της ζωής, αποτελώντας την ίδια την πηγή της ζωής.

Ως Δήμος Φλώρινας, η προσπάθεια μας για στήριξη των γυναικών είναι συνεχής. Μέσα από τις κοινωνικές μας δομές με προγράμματα όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών, τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, διευκολύνουμε σε ημερήσια βάση την καθημερινότητα των γυναικών του Δήμου μας, δίνοντας τους διέξοδο και ευκαιρίες.

Βασίλειος Ν. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας