- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την ημέρα της γυναίκας

Η 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας για την πραγματική ισότητα είναι συνεχής και μας αφορά όλες και όλους.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου. Είναι ημέρα μνήμης για τις γυναίκες που θυσιάστηκαν στο βωμό των ίσων δικαιωμάτων και τιμής για τη σημερινή γυναίκα, μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, τη γυναίκα της προσφοράς. Η κοινωνία στην οποία ζούμε χρειάζεται ακόμη μεγάλη προσπάθεια, πίστη, αγώνα και υπομονή για την αλλαγή, που στόχο έχει την εξάλειψη των στερεοτύπων με βάση το φύλο.

 Σε μια συνεχή αναζήτηση της ταυτότητάς της, η γυναίκα είναι η πηγή της ζωής, της δημιουργίας και η συμβολή της στην κοινωνική ζωή είναι τεράστια. Στις μέρες μας, αγωνίζεται και διεκδικεί τη θέση που της αξίζει, αν και σε ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη παραμένει πολύ υποτιμημένη. Σε πολλές χώρες καταπατούνται ακόμη τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών ενώ το αίτημα για πλήρη ισότητα των δύο φύλων σε όλο τον κόσμο παραμένει ανικανοποίητο. Για αυτό θα πρέπει ο αγώνας για ισότητα και δικαιοσύνη να είναι διαρκής μέχρις ότου εξαλειφθούν όλες οι ανισότητες.

Με αυτές τις σκέψεις θέλω να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά με υγεία, δύναμη, ψυχικό σθένος και ελπίδα στην δύσκολη συγκυρία που ζούμε.

Χρόνια πολλά!

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Π.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ