- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μπορεί να αυξηθεί το μέγεθος του στήθους φυσικά με βιταμίνες;

Οι γυναίκες βομβαρδίζονται συνεχώς με μηνύματα σχετικά με το πώς υποτίθεται ότι πρέπει να δείχνουν, και ανάμεσα στα πιο ανόητα είναι η ιδέα ότι πρέπει να έχετε τουλάχιστον μέγεθος στήθους C-cup για να προσελκύσετε έναν σύντροφο. Φυσικά, οι κατασκευαστές πήδηξαν αμέσως για να προσφέρουν μια λύση χωρίς να απαιτείται καμία προσπάθεια πέρα από την κατάποση των μαγικών χαπιών που πουλάνε. Εκτός αν υπολογίζετε επίσης την κατάποση των αμφισβητήσιμων ισχυρισμών τους.

Διαβάστε περισσότερα για τις βιταμίνες για αύξηση στήθους

Λόγω του τρόπου με τον οποίο σχηματίζεται ο ιστός του στήθους, δεν υπάρχουν βιταμίνες που θα αυξήσουν ως δια μαγείας το μέγεθος του στήθους σας.

Βασικά στοιχεία για το γυναικείο στήθος

Το μέγεθος του στήθους εξαρτάται από ένα πλήθος διαφορετικών παραγόντων. Η γενετική είναι ο βασικός παράγοντας, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σώματος στο Shape, και αυτό περιλαμβάνει γονίδια και από τις δύο πλευρές της οικογένειάς σας.

Οι μαστοί αποτελούνται βασικά από λιπώδη ιστό, μαζί με τους γαλακτοφόρους αγωγούς. Είναι πολύ συνηθισμένο για τις γυναίκες να έχουν στήθη που έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη. Το μέγεθος του στήθους δεν προβλέπει πόσο γάλα μπορεί να είστε σε θέση να παράγετε, αν και ο υποσιτισμός μπορεί να οδηγήσει σε μη ανεπτυγμένους ή υποανάπτυκτους γαλακτοφόρους αδένες.

Το στήθος σας θα αλλάξει μέγεθος και σχήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Η φυσική μεγέθυνση του στήθους μπορεί να συμβεί όταν παίρνετε βάρος, όταν παίρνετε ορισμένα φάρμακα, όταν ασκείστε ή όταν βιώνετε την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και το θηλασμό. Η απώλεια βάρους μπορεί να συρρικνώσει το στήθος σας, ενώ η γήρανση συχνά σημαίνει απώλεια της ελαστικότητας του συνδετικού σας ιστού, η οποία συμβάλλει στη φυσική χαλάρωση που εμφανίζεται με τον καιρό.

Η αλήθεια για τα χάπια αύξησης του στήθους

Σύμφωνα με τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες στο Mayo Clinic, ορισμένα φάρμακα μπορούν να αυξήσουν το μέγεθος του μαστού. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα αντισυλληπτικά χάπια, τα συμπληρώματα υποκατάστασης οιστρογόνων και οι εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης (SSRI) που περιέχονται στα αντικαταθλιπτικά. Τα συνταγογραφούμενα συμπληρώματα για την αύξηση του μεγέθους του στήθους δεν περιέχουν κανένα από αυτά τα φάρμακα, οπότε τα προϊόντα αυτά δεν είναι πιθανό να είναι αποτελεσματικά.Τα περισσότερα συμπληρώματα που διαφημίζονται για την αύξηση του μεγέθους του στήθους περιέχουν ένα ή περισσότερα φυτοοιστρογόνα. Αυτές οι ενώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες στο Consumer Lab, μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο τα οιστρογόνα συμπεριφέρονται στο σώμα σας. Η λήψη οιστρογόνων μπορεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους σας – αλλά αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, επειδή τα κύτταρα του μαστού που προκαλούνται τεχνητά να αναπτυχθούν είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο.

Τα οιστρογόνα συνδέονται με τους υποδοχείς οιστρογόνων στο σώμα σας. Τα φυτοοιστρογόνα το κάνουν επίσης αυτό, αλλά μόνο εν μέρει. Η παρουσία τους εμποδίζει το φυσικό οιστρογόνο να συνδεθεί με αυτούς τους υποδοχείς, οπότε η χρήση φυτοοιστρογόνων θα πρέπει στην πραγματικότητα να συρρικνώσει τα στήθη σας ή τουλάχιστον να εμποδίσει την τεχνητή ανάπτυξη.

Συμβουλές και προειδοποιήσεις

Επειδή ο ιστός του στήθους αποτελείται κυρίως από λίπος, δεν είναι δυνατόν να αυξήσετε το μέγεθος του στήθους σας μέσω της άσκησης, όπως μπορείτε να μεγαλώσετε τους δικέφαλους ή τους μυς της γάμπας σας. Αλλά κάνοντας ασκήσεις που γυμνάζουν τους θωρακικούς σας μύες, οι οποίοι είναι οι μύες πίσω από το στήθος σας, μπορεί να τους κάνετε να φαίνονται λίγο μεγαλύτεροι και ενδεχομένως να τους αναζωογονήσετε λίγο.

Αν και οι κάψουλες βιταμίνης Ε για την ανάπτυξη του στήθους δεν είναι αποτελεσματικές, το άνοιγμα μιας κάψουλας και η εφαρμογή του ελαίου απευθείας στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε το στήθος σας ελαστικό και λιγότερο επιρρεπές στη χαλάρωση.

Τα αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να αυξήσουν προσωρινά το μέγεθος του στήθους, σύμφωνα με την Medical News Today, αλλά αυτό είναι προσωρινό και συχνά οφείλεται σε απλή κατακράτηση νερού. Το χάπι συνοδεύεται από ορισμένες παρενέργειες, γι’ αυτό συμβουλευτείτε διεξοδικά τον πάροχο υγείας σας εάν θέλετε να αρχίσετε να το παίρνετε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα χάπια διεύρυνσης του στήθους είναι ότι δεν ρυθμίζονται από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Ορισμένα βότανα μπορούν επίσης να επηρεάσουν τα φάρμακα που ήδη λαμβάνετε. Το Saw palmetto, που βρίσκεται συχνά σε χάπια διεύρυνσης του μαστού, μπορεί να επηρεάσει τα αντιπηκτικά- άλλα φυτοοιστρογόνα μπορεί να μειώσουν την αποτελεσματικότητα των αντισυλληπτικών σας χαπιών.

Πηγή: Thestival