- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Προς τους απανταχού ορθοδόξους χριστιανούς κληρικούς, λαϊκούς

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ, ΛΑΪΚΟΥΣ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ, ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Έχω την υποχρέωση να απολογηθώ στο Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ορθόδοξη Οικουμένη που δεν υπέκυψε στην παναίρεση του Οικουμενισμού. Απολογούμε στην Εκκλησία του Χριστού που κρατά τον Κανόνα της Πίστεως και την εν Αγίω Πνεύματι Ιερά Παράδοσιν της. Αναφέρομαι σε όλους εσάς που κρατείτε την ομολογία της Πίστεως απαραχάρακτα στην πράξη. Δεν απολογούμε σε αρχιερείς που συμπροσεύχονται με αιρετικούς και χοτζάδες, όπως σας είναι γνωστό, ένας εκ των οποίων θα συμμετείχε στο συνοδικό δικαστήριο, εφόσον θα είχα μεταβεί για να δικασθώ, αν όντως εκπροσωπούσε την Ορθόδοξη Εκκλησία και θα ενδιαφέρετο η Σύνοδος όντως να εξετάσει το θέμα μου ορθοδόξως.

Το θέμα για το οποίο ισχυρίζονται ότι δικάζομαι είναι, τάχα, το σχίσμα και τα συναφή με αυτό: φατρία, τηρεία και κάτι τέτοια… τα οποία είναι ψευδή και απλώς τα βάζουν δίκην σάλτσας μακαρονάδος για να εντυπωσιάσουν το Χριστεπώνυμο πλήρωμα για την σωρεία των «παραπτωμάτων μου». Φευ!!!

Γνωρίζετε όλοι σας πάρα πολύ καλά, τί έκανε και τί συνεχίζει να διαπράττει ο Οικουμενικός πατριάρχης μαζί με τους άλλους Οικουμενιστάς πατριάρχες, μητροπολίτες, επισκόπους τα σχετικά με την Παναίρεση, το Ουκρανικό Σχίσμα, τελευταία δε και με τον εμβ@λιασμό, την αλλαγή της ώρας του Πάσχα και οσονούπω πλέον και τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους Παπικούς, την αλλαγή ξανά του ημερολογίου, το κοινό ποτήριο και την Θεολογική Συμφωνία, τούτο το καλοκαίρι στο πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Στο έργο του π. Θεοδώρου Ζήση «Λεχθέντα και Πραχθέντα των Οικουμενιστών» θα βρείτε όλα όσα μεχρι τώρα έχουν αποτυπωθεί τύποις.

Επειδή θα προσπαθήσουν να μου αποδώσουν, μεταξύ άλλων, και την επίσης ψευδή κατηγορία, ότι σταμάτησα να μνημονεύω τον επίσκοπο Φλωρίνης Θεόκλητο προκειμένου να γίνω Επίσκοπος των Γ.Ο.Χ., σας ενημερώνω ότι δεν υπήρξε τέτοιο κίνητρο. Επίσκοπος θα χειροτονηθώ, αν θέλει ο Θεός, για να συνάξω το ποίμνιο, όταν νιώσω ότι ήρθε η ώρα να αναλάβω ενεργό δράση εναντίον των Οικουμενιστών για να συγκροτηθεί μία Πανορθόδοξος Σύνοδος.

Σκοπός του αγώνος μου υπήρξε το ζήτημα να μην θιγεί η δυνατότητα της σωτηρίας, εφόσον με την αίρεση διώχνει κανείς την Χάριν του Θεού που ενεργεί την κάθαρσιν, τον Φωτισμό, την Θέωσιν δια των Αγίων μυστηρίων και όλης της Ορθόδοξης ασκητική φιλοκαλικής διδασκαλίας και ζωής.

Έχετε υπόψιν σας, ότι θα με καθαιρέσουν άμεσα, προκειμένου να με κατηγορούν στην συνέχεια για «αντιποίηση αρχής», δηλαδή ότι υποδύομαι τον ρόλο με έργο κληρικού χωρίς να είμαι, ώστε να με συλαμβάνουν ανά πάσα στιγμή με αυτόφορο, όπου σταθώ και όπου βρεθώ για να μην μπορέσω να εργαστώ πουθενά. Γι’ αυτό σας λέγω και δώστε προσοχή σε αυτό που επισημαίνω: ότι είναι επιτεκτική ανάγκη πλέον να μπω σε εκκλησιαστική διοίκηση του παλαιού ημερολογίου, ώστε να μην εχουν την δυνατότητα να προσβάλουν με όργανα της τάξεως και δικαστικές αποφάσεις την άσκησαν του ποιμαντικού μου έργου. Τα πράγματα στο ζήτημα τούτο είναι πολύ δύσκολα, διότι υπάρχουν οι παρατάξεις του παλαιού που ζητούν να συμμορφωθείς σε ορισμένα εντάλματα ανθρώπων που δεν είναι εκκλησιολογικώς ορθά. Γι’ αυτό πρώτα χρειάζομαι την προσευχή σας και έπειτα τον καλό λογισμό σας για την στρατηγική που θα ακολουθήσω τώρα. Μην βιαστείτε να με κρίνετε, διότι θα με αδικήσετε. Ήδη μέχρι τώρα σας έχω πει πάρα πολλά και ο εχθρός στο εξής δεν πρέπει να μαθαίνει τις κινήσεις μας.

 

«Γρηγορεῖτε, στήκετε ἐν τῇ πίστει, ἀνδρίζεσθε, κραταιοῦσθε».
δηλ.: προσέχετε, σαν άγρυπνοι φρουροί.
Μένετε σταθεροί και όρθιοι στην πίστη.
Αγωνίζεσθε σαν άνδρες γενναίοι.
Λάβετε δύναμη και θάρρος.

Α΄προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, κεφάλαιο 16, εδάφιο 13.

Αρχιμ. Παΐσιος Παπαδόπουλος