- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Φλώρινας και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την υποστήριξη παιδιών, οικογενειών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων

Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023. Οι δυο πλευρές, αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη για την ανάληψη πρωτοβουλιών και τη δημιουργία δράσεων που θα έχουν ως κοινό στόχο την υποστήριξη των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο, δεσμεύθηκαν να καταβάλουν τα μέγιστα για την εκπλήρωση του σκοπού αυτού, μέσω της σύναψης μίας τελέσφορης συνεργασίας.

Με αφορμή την επιτυχημένη, από κοινού, υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων πρόληψης για μικρούς και μεγάλους που υλοποιήθηκαν στον Δήμο Φλώρινας την τρέχουσα εβδομάδα, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, στο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Βασίλειος Γιαννάκης, επισκέφθηκε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ» του Οργανισμού, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν διαδικτυακά η κα. Κατερίνα Δαδαμόγια, Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης καθώς και ο Πρόεδρος ΔΣ Φλώρινας, κ. Μιχάλης Χάτζιος, υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους του Πανελλήνιου Επιχειρησιακού Κέντρου του Οργανισμού όπου και λειτουργεί το σύνολο των ιατρικών και επιστημονικών υπηρεσιών.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, κος Βασίλειος Γιαννάκης, αναφέρθηκε στην ήδη υπάρχουσα και αποτελεσματική συνεργασία του Δήμου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ συζήτησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού για τον άμεσο προγραμματισμό των επερχόμενων κοινών δράσεων των δύο πλευρών και δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη συνεργασία μας, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό το σύμφωνο που θα υπογράψουμε για τον Δήμο. Άλλωστε οι σκοποί μας είναι ίδιοι: η προστασία των παιδιών, των συμφερόντων τους και των δικαιωμάτων τους. Βλέποντας και το αξιόλογο έργο σας διαπιστώνουμε την αμεσότητα στις παρεμβάσεις σας, γεγονός που αποτελεί βοήθεια για εμάς ώστε να βρισκόμαστε πολύ πιο γρήγορα δίπλα σε ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Η σημερινή υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας σηματοδοτεί την έναρξη μίας τελέσφορης συνεργασίας και τη θεμελίωση μίας συλλογικής προσπάθειας που θα έχει ως στόχο την ολιστική και εξατομικευμένη υποστήριξη κάθε παιδιού που βρίσκεται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Αναγνωρίζουμε τις αποτελεσματικές ενέργειες του Δήμου και τις άμεσες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, με βασικό γνώμονα την υποστήριξη των παιδιών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Είναι σημαντικό να έχουμε καλούς συνεργάτες σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε, γιατί διαφορετικά, δεν κάνουμε παρά μόνο ευχές και όχι πράξεις. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Φλώρινας το σύνολο των υπηρεσιών του, με σκοπό τη μεγιστοποίηση των προσπαθειών αυτών».

Πιο αναλυτικά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει, μεταξύ άλλων, στη διάθεση του Δήμου:

Από την πλευρά του ο Δήμος Φλώρινας αναλαμβάνει: