- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συντονιστικό κατάληψης ΤΕΕΤ: Μπλόκο ταξικό στον εθκινισμό

Πίσω από το χαρμόσυνο κλίμα της εθνικής εορτής κρύβεται το πιο έκδηλο σύμβολο εθνικιστικής περηφάνειας. Φυσικά, το αίσθημα εθνικισμού με τις καταστροφικές του ιμπεριαλιστικές προεκτάσεις, που διακηρύσσει πολιτική μίσους προς οτιδήποτε ξένο και συσπειρώνει στην βάσει μίας πλαστής ενότητας, συμφέρει ένα κράτος το οποίο προσπαθεί να θολώσει την ταξική συνείδηση, να στρέψει το βλέμμα μακριά από την καταπίεση που ασκεί.

Η περήφανη Ελλάδα αυτή τη στιγμή κρατάει στα χέρια της το αίμα τουλάχιστον 57 νεκρών και πολυάριθμων τραυματιών, θυσιάζει τους πολίτες της στον βωμό του κέρδους, στην ιδιωτικοποίηση ακόμα και των πιο βασικών αγαθών. Όσο το κράτος πενθεί τα θύματα των εγκλημάτων του, προχωράει με γοργούς ρυθμούς την αποκρατικοποίηση του νερού, που έρχεται να προστεθεί σε μία λίστα ιδιωτικοποιημένων αγαθών (ενέργεια, υγεία, μεταφορές, παιδεία κτλ.) Όσο βλέπουμε στρατιωτικό εξοπλισμό να παρελαύνει και θυμόμαστε τους θανάτους λόγω έλλειψης ΜΕΘ, οι προτεραιότητες του κράτους γίνονται ολοφάνερες.

Άλλα μπροστά στην εθνική γιορτή ακόμη και το εθνικό πένθος παραγράφεται (!) Μπροστά σε μία τέτοια επικαιρότητα, με την κρατική μαζική δολοφονία που αφύπνισε και συσπείρωσε ολόκληρο το λαό ενάντια στους υπαίτιους, κράτος και κεφάλαιο, μπροστά στον αμέτρητο κόσμο των κινητοποιήσεων που έφτασαν μέχρι και τη δική μας πόλη, το αφήγημα περί εθνικής ενότητας, και επιστροφής στην ¨κανονικότητα ¨είναι κάτι που αρνούμαστε να δεχτούμε.

Δεν θρέφουμε αυταπάτες, δεν έχουμε εθνικές περηφάνειες και πένθη, έχουμε ταξική οργή και την ¨γιορτάζουμε¨ σε καταλήψεις διαρκείας, σε πορείες και σε απεργίες που κατακλύζουν όλη την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό δείχνοντας το δρόμο για τη διεκδίκηση. Οι αγώνες πρέπει να γίνονται με διάρκεια και μαζικούς όρους κλιμάκωσης. Η χυδαία κρατική βία, οι συλλήψεις και οι προσαγωγές του αγωνιζόμενου λαού δεν είναι αρκετές για να καταστείλουν την ορμή του. Αγώνες ταξικοί από τα κάτω με συλλογικές ανάγκες και διεκδικήσεις που δεν καλύπτονται από το τριήμερο Εθνικό πένθος και το αποτέλεσμα μίας δικαιοσύνης που κηρύσσει τις πορείες παράνομες και βγάζει έξω βιαστές.

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού στους δρόμους με όλους τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές αλλά και τα σωματεία, συνδικάτα και συλλογικότητες, σε αντιεθνικιστικές κινητοποιήσεις-δράσεις, την 25η Μαρτίου.

Συντονιστικό κατάληψης ΤΕΕΤ