- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσημα ο Λάζαρος Λαβασίδης (video)

Από την κοινότητα Πολυποτάμου ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του στις προσεχείς εθνικές εκλογές ο μαιευτήρας – γυναικολόγος Λάζαρος Λαβασίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Π.Ε. Φλώρινας.

«Η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα παραμένει το επιτακτικό ζητούμενο των εκλογών που έρχονται. Την αλλαγή της σελίδας θα τη σημάνουμε μόνο αν αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματα και όχι αν τα αποφύγουμε» τόνισε ο κ. Λαβασίδης δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του και υπογράμμισε: «Δεν έρχομαι από το πουθενά, ήμουν και είμαι εδώ, ζω εδώ, ανασαίνω για τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμπορεύομαι και συμπάσχω μαζί τους. Θέλω τα παιδιά μου να μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ, πιστεύω και εγώ στις διεκδικήσεις που μας στοιχειώνουν και στον κοινό αγώνα για να έρθουν οι μέρες που ονειρευόμαστε. Όμως, για να γίνει το όνειρο της αλλαγής στον τόπο πραγματικότητα απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα. Πάνω από όλα, είναι αναγκαίο να μπορεί ο αντιπρόσωπος της Φλώρινας στην Κεντρική Εξουσία να αναλαμβάνει την ευθύνη και να δίνει τον αγώνα για να επιτύχει το σχέδιο».

Αναλυτικά ο κ. Λαβασίδης είπε:

«Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι του Τοπικού και Περιφερειακού Τύπου,

Σας ευχαριστώ πολύ που κάνατε τον κόπο να έρθετε μέχρι εδώ. Ελπίζω να απολαμβάνετε αυτό το εμβληματικό τοπίο, το οποίο αναδεικνύει τις αλλαγές των εποχών με τρόπο επιβλητικό. Βηματίζοντας σε μία τέτοια αλλαγή των καιρών, δεν μπορώ να μη σκέφτομαι τις δύσκολες εποχές στη διάρκεια των οποίων ο πατέρας μου, όντας δάσκαλος, έμενε μόνιμα εδώ, σε αυτή την περιοχή και ένιωθε ένα με τους ανθρώπους της, που και αυτοί τον ένιωθαν δικό τους.

Αυτός μου μετέδωσε το πάθος του για αυτούς τους ανθρώπους, για την καθαρή ατμόσφαιρα και για τα αναλλοίωτα χρώματα, που είναι συνυφασμένα με τη Φλώρινα, τον τόπο που πεισματικά όλοι μας, ΚΑΙ εσείς ΚΑΙ εμείς στηρίζουμε, προσπαθώντας να επιβιώσουμε από τη δύσκολη και απαιτητική σχέση μας μαζί του, που είναι ταυτόχρονα και ανεξάντλητα αγαπητική.

Σας προσκάλεσα εδώ, σε έναν τόπο -όπως ήδη θα καταλάβατε- ιδιαίτερο για μένα, διότι θα ήθελα να σας ανακοινώσω εδώ πως αποδέχτηκα με μεγάλη χαρά την τιμητική για μένα πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, προκειμένου να διεκδικήσω την ψήφο των συντοπιτών μου στις επικείμενες εθνικές εκλογές, για να εκπροσωπήσω τον τόπο μου στη Βουλή των Ελλήνων.

Σας διαβεβαιώνω ότι την απόφασή μου αυτή την έλαβα καθοδηγούμενος από το συναίσθημα, αλλά και από τη λογική. Ήταν για μένα μία εύκολη απόφαση, διότι με πλημμυρίζει πάντα η αγάπη μου για τον τόπο μου και οι επιλογές μου πάντα καθορίζονταν από το βαθύ αίσθημα ευθύνης που νιώθω απέναντι στους ανθρώπους.

Αυτά τα αισθήματα οδήγησαν την οικογένειά μου και εμένα να επιστρέψουμε από το εξωτερικό στην Ελλάδα πριν από 11 χρόνια, ώστε να εγκατασταθούμε μόνιμα στη Φλώρινα, με την ελπίδα ότι η ιδιαίτερη πατρίδα μας θα μας αγκαλιάσει.

Η Φλώρινα μας αγκάλιασε στον υπερθετικό βαθμό, δικαιώνοντας αυτό το άλμα πίστης που κάναμε από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τη Δυτική Μακεδονία.

Στα χρόνια που πέρασαν, χάρη στη στήριξη της οικογένειάς μου, μπόρεσα, με σκληρή δουλειά και ακατάβλητη επιμονή, να χτίσω το επαγγελματικό μου αποτύπωμα ως ιδιώτης μαιευτήρας-γυναικολόγος και ως επιχειρηματίας κινούμενος στο χώρο της ελεύθερης αγοράς, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχω την τιμή και τη χαρά να διδάσκω στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, γεγονός που μου δίνει την ευκαιρία να αφουγκράζομαι την επόμενη γενιά και να αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις προσδοκίες της.

Τα εφόδια αυτά παραθέτω μπροστά σας και μπροστά στους συμπολίτες μου, διεκδικώντας την ψήφο τους για τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται- δεν έρχομαι από το πουθενά, ήμουν και είμαι εδώ, ζω εδώ, ανασαίνω για τον τόπο και τους ανθρώπους του, συμπορεύομαι και συμπάσχω μαζί τους. Θέλω τα παιδιά μου να μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν εδώ, πιστεύω και εγώ στις διεκδικήσεις που μας στοιχειώνουν και στον κοινό αγώνα για να έρθουν οι μέρες που ονειρευόμαστε.

Όμως, για να γίνει το όνειρο της αλλαγής στον τόπο πραγματικότητα απαιτείται σοβαρότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και αποτελεσματικότητα.

Πάνω από όλα, είναι αναγκαίο να μπορεί ο αντιπρόσωπος της Φλώρινας στην Κεντρική Εξουσία να αναλαμβάνει την ευθύνη και να δίνει τον αγώνα για να επιτύχει το σχέδιο.

Σας διαβεβαιώνω ότι η ανάληψη της ευθύνης δε με τρομάζει- είμαι συνηθισμένος σε αυτή, η καθημερινότητα της επαγγελματικής μου ζωής χαρακτηρίζεται από αυτή.

Αυτή τη συμπεριφορά φιλοδοξώ να μεταφέρω και στις πολιτικές της διαστάσεις, με καθαρό, σταράτο λόγο.

Η επιδίωξή μου να μεταδώσω αυτές μου τις πεποιθήσεις με οδήγησε αβίαστα σήμερα μπροστά σας, να δηλώνω τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Είμαι περήφανος για τη συμμετοχή μου σε ένα ψηφοδέλτιο που εκφράζει τις πολιτικές θέσεις οι οποίες, κατεξοχήν, αναδεικνύουν την αξία του Ανθρώπου έναντι του Συστήματος.

Υποστηρίζω ότι δεν υπάρχει πιο κατάλληλο πολιτικό περιβάλλον από αυτό που εκφράζουμε οι συνυποψήφιοί μου και εγώ για να ανθίσει η στήριξη στις διαχρονικές διεκδικήσεις των Ελλήνων.

Ως προς τις διεκδικήσεις αυτές, με περηφάνεια μιλάμε, μεταξύ άλλων:

Κυρίες και κύριοι,

Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ κυβέρνησε τη χώρα κατά το παρελθόν. Σε επόμενη ευκαιρία θα αναφέρω τα επιτεύγματα της διακυβέρνησής του, σήμερα όμως θα σημειώσω μόνο ότι αυτή η διαδρομή διαχείρισης της εξουσίας άφησε στο σώμα του και στο σώμα της κοινωνίας και πληγές: πληγές που οφείλονταν σε προσωπικές συμπεριφορές και επιλογές, κατακριτέες από όλους και πρώτα από όλους από μένα και, είμαι, σίγουρος, και από τους συνυποψήφιούς μου.

Θα ήταν, όμως, κεφαλαιώδες πολιτικό λάθος να καταδικαστούν οι ιδέες επειδή ορισμένοι δεν άντεξαν τη φθορά ή γλυκάθηκαν από τη διαφθορά.

Αυτός ο πολιτικός χώρος σήκωσε στο απώτερο παρελθόν το βάρος της δίκαιης πολιτικής τιμωρίας από τους ψηφοφόρους εξαιτίας τέτοιων πληγών. Στο πρόσφατο παρελθόν, στην αρχή των μνημονίων, προσπάθησε και πέτυχε να στηρίξει τη χώρα, αναλαμβάνοντας πολύ μεγαλύτερο βάρος από αυτό που του αναλογούσε, και άντεξε.

Τώρα ανασυντάσσεται, με νέους, άφθαρτους, εργατικούς, ακέραιους συμμέτοχους, άσχετους με τα βάρη του παρελθόντος, αμέτοχους στα λάθη του τότε, που, με καθαρό βλέμμα και ανοιχτή αγκαλιά, απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός.

Ασχολείστε συστηματικά με την πολιτική πραγματικότητα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι κανένας δεν περισσεύει.

Ισχυρή μου πεποίθηση είναι πως οι πολιτικές που αλλάζουν τη ζωή των ανθρώπων είναι αποτέλεσμα συνολικής προσπάθειας και συμπόρευσης, ανθός της συνεργασίας και όχι απόρροια των επιλογών του ενός, του δήθεν φωτισμένου.

Θεωρώ ότι τέτοιες συμπράξεις που θα σημάνουν την πρόοδο μπορούν να προκύψουν αν λυτρωθούμε από τις σκιές του παρελθόντος και αν επιτρέψουμε στα Πρόσωπα να επιστρέψουν στην Πολιτική. Προσδοκούμε από τα Πρόσωπα να λαμπρύνουν με το παράδειγμα της κοινωνικής τους παρουσίας το αξίωμα που διεκδικούν, αντί να περιμένουμε το αξίωμα να φωτίσει τις σκιές. Μόνο μια Πολιτική με Πρόσωπα μπορεί να κάνει τη διαφορά που μετράει για το Σήμερα και για το Αύριο.

Σε ό,τι με αφορά, σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστώ με συνέπεια και επιμονή για να μπορέσει να αγκαλιαστεί από τον κόσμο αυτή η νέα πολιτική προσπάθεια.

Άλλωστε, το μέλλον του τόπου μας θα κριθεί από τις επιλογές και τις παραλείψεις όλων μας.

Η ανάγκη να γυρίσουμε σελίδα παραμένει το επιτακτικό ζητούμενο των εκλογών που έρχονται. Την αλλαγή της σελίδας θα τη σημάνουμε μόνο αν αντιπαρατεθούμε με τα προβλήματα και όχι αν τα αποφύγουμε.

Είναι αποφασιστικό αυτό το βήμα και προσκαλώ τους πολίτες να το κάνουν με σιγουριά, ώστε να επανακτήσει η πολιτική το χαμένο της νόημα και να επιστρέψει δυναμικά στην καθημερινότητά του καθενός μας βελτιώνοντάς τη.

Ας κοιτάξουμε το μέλλον και ας κάνουμε νέες επιλογές χωρίς φόβο, αναζητώντας την αλήθεια και την αξιοπρέπεια μέσα από αυτές. Προτρέπω τον καθένα από εσάς να μην αφήσει το βηματισμό του στην πολιτική, αλλά και στη ζωή, να καθοριστεί από τις δυσκολίες, αλλά να μη διστάζει να επιστρέφει σε αυτές τις δυσκολίες διαρκώς, μόνο και μόνο για να τις κατανικήσει, αλλάζοντας έτσι τον κόσμο του. Άλλωστε, «οτιδήποτε κοιτάμε κατάματα δε σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξει, αλλά τίποτε δεν μπορεί να αλλάξει μέχρι να το κοιτάξουμε κατάματα».

Εύχομαι να έχουμε ένα καλό και έντιμο αγώνα όλοι οι υποψήφιοι όλων των παρατάξεων, για το καλό του τόπου μας».

 

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκε το 1974 και έζησε στη Φλώρινα μέχρι την ενηλικίωσή του.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1994-2000). Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας, επέστρεψε στα Ιωάννινα και ειδικεύτηκε στη Μαιευτική-Γυναικολογία (2005-2009).

Κατόπιν εξετάσεων κατέλαβε έμμισθη θέση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και μετεκπαιδεύτηκε στην Ουρογυναικολογία (2009-2012). Έχοντας λάβει το Διδακτορικό του από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επέλεξε να επιστρέψει από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φλώρινα το 2012. Έκτοτε εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Από το 2019, ανήκει στο Διδακτικό Προσωπικό του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας