- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υλοποίηση του επιμορφωτικού προγράμματος «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας – Πρώτες Βοήθειες» στον Άγιο Παντελεήμονα από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας

Tην Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, μετά από αίτημα του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παντελεήμονα κ. Μαρκόπουλου Δημήτρη και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου, 3ωρη παρουσίαση με θέμα: «Πρόληψη και Αγωγή Υγείας για Γονείς και Εκπαιδευτικούς – Πρώτες Βοήθειες – Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση» στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας» της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τις νοσηλεύτριες Θεολογίδου Ειρήνη, αντιπρόσωπο του 2ου Π.Τ. της ΕΝΕ, την Καρανικοπούλου Άννα  και την Κοινοτική Νοσηλεύτρια Σάββη Ιορδάνα.  Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων με την απόκτηση βασικών γνώσεων για Πρώτες Βοήθειες.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση με οπτικοακουστικό υλικό, δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση καταστάσεων με αξιοσημείωτο ζήλο  όπως. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί του σχολείου. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με την εθελοντική συμμετοχή των νοσηλευτριών και στο τέλος δόθηκε βεβαίωση παρακολούθησης από την ΕΝΕ.

Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου
Μαρκόπουλος Δημήτριος