- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

5 Κορυφαίοι Ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βραζιλίας

Η εθνική Βραζιλίας έχει παράγει πολλούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Εδώ είναι πέντε από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας:

ΠΕΛΕ

Ο Edson Arantes do Nascimento, γνωστός καλύτερα ως Πελέ, θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1940 στη Βραζιλία, ο Πελέ ξεκίνησε την καριέρα του στα παιδικά τμήματα της ομάδας του Μπραζίλιαν Σάντος, όπου έγινε γρήγορα ένα από τα πιο επιτυχημένα και αγαπητά μέλη της ομάδας.

Ο Πελέ έχει κερδίσει τρία Παγκόσμια Κύπελλα με την Εθνική Βραζιλίας, το πρώτο το 1958 στη Σουηδία όταν ήταν μόλις 17 ετών, το δεύτερο το 1962 στην Χιλή και το τρίτο το 1970 στο Μεξικό. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, σημείωσε 1281 γκολ σε 1363 αγώνες, καθιστώντας τον τον πιο πολυβραβευμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Εκτός από την ικανότητα του στο γήπεδο, ο Πελέ έχει επίσης δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για κοινωνικά ζητήματα και έχει στηρίξει πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες. Το 1999, ο ΟΗΕ διόρισε τον Πελέ ως πρέσβη του ΟΗΕ  για την εκπαίδευση, και από τότε έχει εργαστεί σκληρά για να προωθήσει την εκπαίδευση και την υγεία σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την ικανότητά του στο γήπεδο, ο Πελέ έχει επίσης αποδειχθεί ως ένας εμπνευστής και καλλιτέχνης.Έχει γράψει βιβλία, και έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν την καριέρα του και την επιρροή του στο ποδόσφαιρο.

ΓΚΑΡΙΝΤΣΑ

Ο Garrincha, πραγματικό όνομα Manuel Francisco dos Santos, ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του Βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Γεννημένος στις 28 Οκτωβρίου του 1933 στο Pau Grande, μια φτωχή περιοχή του Rio de Janeiro, ο Garrincha αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στη ζωή του, καθώς γεννήθηκε με στραβοπατημα και σκολίωση.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα με την εθνική Βραζιλίας και να καταστεί ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές στη χώρα του.Ήταν ένας θρύλος στη θέση του δεξιού φορ και διακρίθηκε για την ταχύτητά του, την ευχέρεια στα ποδοσφαιρικά κόλπα και την ικανότητά του να περάσει τον αντίπαλο με μια κίνηση.

Δείτε εδώ τα προγνωστικά Βραζιλίας σήμερα.

Ο Garrincha παίζοντας με την Εθνική Βραζιλίας, συμπεριλαμβανομένων των δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων του 1958 και του 1962, σκόραρε 12 φορές σε 50 συμμετοχές.

ΖΙΚΟ

Ο Arthur Antunes Coimbra, γνωστός ως Zico, ήταν ένας από τους πιο ταλαντούχους και παραγωγικούς ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Εθνικής Βραζιλίας. Γεννημένος στις 3 Μαρτίου 1953 στο Rio de Janeiro, ο Zico θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στον ρόλο του μέσου.

Ο Zico έπαιξε στην Εθνική Βραζιλίας για 10 χρόνια και συμμετείχε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, ενώ κατάφερε να σκοράρει 48 γκολ σε 71 συμμετοχές. Ήταν γνωστός για τις εκτελέσεις φάουλ του, καθώς και για τις πάσες και τον έλεγχο της μπάλας.

Επιπλέον, ο Zico ήταν πρωταθλητής στην Πολωνία, την Ιαπωνία και την Ελλάδα, και ήταν ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έγινε προπονητής στην Εθνική Βραζιλίας.Ήταν επίσης ο πρόεδρος της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Zico είναι εξίσου γνωστός και για την κοινωνική του δράση, καθώς συμμετείχε σε πολλές καμπάνιες εναντίον της φτώχειας και της ανισότητας στο Βραζιλία.

ΡΟΝΑΛΝΤΟ

Ο Ronaldo Luís Nazário de Lima, γνωστός και ως Ronaldo, ήταν ένας από τους πιο εκπληκτικούς και πολυτάλαντους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών. Γεννημένος στις 18 Σεπτεμβρίου 1976 στο Rio de Janeiro της Βραζιλίας, ο Ronaldo είναι γνωστός για την τεχνική του ευφυΐα, την ταχύτητά του και την ικανότητά του να σκοράρει γκολ.

Ο Ronaldo ήταν μέλος της Εθνικής Βραζιλίας για πολλά χρόνια και συμμετείχε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, καθώς και σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες, καταφέρνοντας να κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Με το συνολικό του σκορ στην Εθνική Βραζιλίας στα 62 γκολ σε 98 συμμετοχές, ο Ronaldo ήταν ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στο γήπεδο.

Επιπλέον, ο Ronaldo κατάφερε να κερδίσει την Χρυσή Μπάλα δύο φορές, το 1997 και το 2002, καθώς και πολλά πρωταθλήματα και κύπελλα σε Ευρώπη και Βραζιλία. Ήταν ένας από τους λίγους παίκτες που έχουν καταφέρει να σκοράρουν πάνω από 500 γκολ στην καριέρα τους.

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ
Ο Ronaldinho Gaúcho, γνωστός και ως Ronaldinho, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Γεννημένος στις 21 Μαρτίου 1980 στο Porto Alegre της Βραζιλίας, ο Ronaldinho έκανε το ντεμπούτο του στην Εθνική Βραζιλίας το 1999 και κατάφερε να κερδίσει δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ronaldinho είχε μια εξαιρετική καριέρα στο ποδόσφαιρο, κερδίζοντας το βραβείο της Χρυσής Μπάλας τρεις φορές, το 2004, το 2005 και το 2006. Στη διάρκεια της καριέρας του, ο Ronaldinho έπαιξε για ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο ποδόσφαιρο, όπως η Παρί Σεν Ζερμέν, η Μπαρτσελόνα και η Μίλαν.

Με τη Μπαρτσελόνα, ο Ronaldinho κατάφερε να κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα της Ισπανίας και να προηγηθεί της ομάδας του στον τελικό του UEFA Champions League το 2006.Ο Ronaldinho είχε επίσης μια εκπληκτική καριέρα στην Εθνική Βραζιλίας, συμμετέχοντας σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα και κερδίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002.

Επιμέλεια : webfreebets.com

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ & ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ |