- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοίνωση των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στους Φοιτητικούς Συλλόγους Δημοτικής και Νηπιαγωγών

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της συγκλήτου για την αναστολή των μαθημάτων και της ακαδημαϊκής λειτουργίας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών (ΣΚΑΕΠ) που πάρθηκε εν μέσω μιας νυχτής.

Εδώ και τόσους μήνες είμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Με αφορμή τα έργα ανακαίνισης της σχολής μας, πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι θα κλείσει η σχολή μας με το επιχείρημα της συνέχισης των έργων συντήρησης το κτίριο και την ασφάλειά μας.

Αυτή η κίνηση μας δημιουργεί ερωτήματα.

Γιατί μετά από τόσους μήνες εργασιών, τώρα έρχεται το κλείσιμο της σχολής;

Γιατί επιλέγεται η πλήρης παύση λειτουργίας της σχολής, χωρίς να έχει γίνει κάποια έρευνα για άλλους χώρους φιλοξενίας για τη διεξαγωγή των μαθημάτων;

Ποιες ενέργειες έχει κάνει η σύγκλητος της σχολής προκειμένου να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο;

Ως φοιτητές/φοιτήτριες θεωρούμε απαράδεκτο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν είχαμε καμία ενημέρωση ούτε οι φοιτητές, ούτε οι Φοιτητικοί Σύλλογοι μας, κάνοντάς μας τώρα «μάρτυρες αυτού του λουκέτου».

Μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων, δηλαδή να παρατηρήσουμε τις σχολές μας και να γυρίσουμε σε συνθήκες καραντίνας.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2023 η λύση στο ζήτημα της ασφάλειας των φοιτητών/φοιτητριών παράλληλα με τη συνέχιση των έργων, να είναι να επιστρέφουμε στις πόλεις μας αντί να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι χώροι, γιατί να μην αξιοποιούνται;

Ποιος θα μας απαντήσει για τα έξοδα που τρέχουν, τους λογαριασμούς, τα ενοίκια, τις μετακινήσεις, ενώ μας λένε να πάμε στις πόλεις μας;

Ας σταματήσουν κάποιοι να παίζουν τους υπεύθυνους- ανεύθυνους οι οποίοι δεν μπορούν να εγγυηθούν, όπως λένε, το μέλλον των σπουδών μας.

Γι’αυτό απαιτούμε η σύγκλητος, η πρυτανεία, η κοσμητεία για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, που θα γίνονται οι εργασίες, να εξασφαλίσουν τη σωστή ακαδημαϊκή λειτουργία.

Χώροι που προτείνουμε για αξιοποίηση είναι αίθουσες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων, χώροι των τμημάτων ΤΕΕΤ και Γεωπονίας ακόμη και αίθουσες ξενοδοχείων.

Καλούμε σήμερα Πέμπτη 6/4 και ώρα 12:00 σε έκτακτη κινητοποίηση στην κοσμητεία της σχολής.

Πίσω από μια οθόνη δεν εγκλωβιζόμαστε ξανά!

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ