- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μπορεί το τζίντζερ να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή;

Το τζίντζερ είναι ένα φυτό με ισχυρές φαρμακευτικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων και παθήσεων. Χρησιμοποιείται επίσης εδώ και καιρό ως φυσικό διεγερτικό σε πολλές μορφές παραδοσιακής ιατρικής για την αύξηση της σεξουαλικής διέγερσης και της λίμπιντο με φυσικό τρόπο.

Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι η Madame du Barry, η διάσημη ερωμένη του βασιλιά Λουδοβίκου XV, συχνά σέρβιρε τζίντζερ στους εραστές της για να βοηθήσει στη ρύθμιση της διάθεσης, χάρη στις αφροδισιακές του επιδράσεις. Σε αυτό το άρθρο εξετάζουμε σε βάθος την έρευνα και τα οφέλη του τζίντζερ για να διαπιστώσετε αν μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική σας ορμή.

Αυξάνει τη ροή του αίματος

Αν και υπάρχουν περιορισμένες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις του τζίντζερ στη σεξουαλική ορμή άμεσα, οι έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της σεξουαλικής διέγερσης και της λίμπιντο.

Μια ανασκόπηση 6 μελετών κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι το συμπλήρωμα τζίντζερ μείωσε τα επίπεδα συστολικής και διαστολικής αρτηριακής πίεσης. Αν και χρειάζονται περαιτέρω έρευνες, αυτό θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη λίμπιντο, καθώς μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι η αυξημένη αρτηριακή πίεση συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο σεξουαλικής δυσλειτουργίας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Άλλες έρευνες δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί επίσης να αποτρέψει τους θρόμβους αίματος και να βοηθήσει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων για να υποστηρίξει την καλύτερη ροή του αίματος, η οποία θα μπορούσε, με τη σειρά της, να αυξήσει τη διέγερση.

Διαβάστε Επίσης : Μεγέθυνση πέους

Μειώνει το οξειδωτικό στρες

Το οξειδωτικό στρες είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μια ανισορροπία των ελεύθερων ριζών και των αντιοξειδωτικών στο σώμα σας, που οδηγεί σε φλεγμονή και κυτταρική βλάβη. Αν και χρειάζονται περισσότερες έρευνες, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι το οξειδωτικό στρες θα μπορούσε ακόμη και να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Το τζίντζερ έχει μελετηθεί καλά για την ικανότητά του να ανακουφίζει τη φλεγμονή και να μειώνει το οξειδωτικό στρες στο σώμα .

Μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και σε ζώα δείχνουν ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του οξειδωτικού στρες και άλλων αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία στα κύτταρα και τους ιστούς, όταν συνδυάζεται με άλλα συστατικά, γεγονός που θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Ακόμα, χρειάζονται περισσότερες μελέτες για να καθοριστεί πώς οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τζίντζερ ειδικά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη σεξουαλική ορμή στον άνθρωπο.

Μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα

Είναι ενδιαφέρον ότι ορισμένες έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να βελτιώσει τη γονιμότητα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση, μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να αυξήσει την παραγωγή τεστοστερόνης ενισχύοντας τη ροή του αίματος, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες και αυξάνοντας τα επίπεδα της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία εμπλέκεται στη σύνθεση της τεστοστερόνης.

Το τζίντζερ μπορεί επίσης να ενισχύσει την ποιότητα του σπέρματος βελτιώνοντας τη συγκέντρωση, την κινητικότητα και τη βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων. Μια άλλη μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι το τζίντζερ θα μπορούσε να ωφελήσει τη γυναικεία γονιμότητα βελτιώνοντας τη διαδικασία της ωοθυλακιογένεσης, η οποία είναι η ωρίμανση του ωοθυλακίου των ωοθηκών.

Επιπλέον, μια μελέτη σε ζώα έδειξε ότι η χορήγηση υψηλών δόσεων εκχυλίσματος τζίντζερ εξισορρόπησε τα επίπεδα ορμονών σε αρουραίους με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS), μια κατάσταση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη γονιμότητα στις γυναίκες . Θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να κατανοηθεί κατά πόσον το τζίντζερ μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και την αναπαραγωγική υγεία στον άνθρωπο όταν χρησιμοποιείται ως βότανο ή συμπλήρωμα.

Συμπέρασμα

Αν θέλετε να αναζωογονήσετε τη σεξουαλική σας ορμή, η προσθήκη τζίντζερ στη διατροφή σας μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Στην πραγματικότητα, η έρευνα δείχνει ότι θα μπορούσε να αυξήσει τη ροή του αίματος, να μειώσει το οξειδωτικό στρες και να ενισχύσει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι οι μελέτες σε ανθρώπους είναι ακόμη πολύ περιορισμένες και οι μελέτες σε δοκιμαστικούς σωλήνες και ζώα χρησιμοποιούν συχνά εξαιρετικά συμπυκνωμένα εκχυλίσματα τζίντζερ. Ως εκ τούτου, χρειάζονται ακόμη περισσότερες έρευνες σχετικά με τις άμεσες επιδράσεις του τζίντζερ στη σεξουαλική ορμή στους ανθρώπους.

Πηγή: healthline