- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις των Σκοπιανών

Την σημαία της αντίστασης στην Συμφωνία των Πρεσπών και στις απαράδεκτες κινήσεις των Σκοπιανοφρόνων στην Βόρειο Ελλάδα, συνεχίζει να σηκώνει ο πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, επιτρέποντας στο περίφημο «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» που ιδρύθηκε στην χώρα μας πρόσφατα να έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο θράσους, ώστε να ζητεί να διδαχθούν τα «Μακεδονικά» στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου συνεχίζει να κινείται και δικαστικά.

Την περασμένη Πέμπτη στο Πρωτοδικείο της Φλώρινας, εκδικάστηκε η τριτανακοπή εξήντα πολιτών, στην οποία επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως, ο οποίος και κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Έχοντας περάσει δεκαετίες στην περιοχή, αφού ξεκίνησε να κατασκευάζει έργα υποδομών στην περιοχή της Φλώρινας από το 1968, βοηθώντας παράλληλα δεκάδες χωριά της περιοχής ώστε να μην ερημώσουν, ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου γνωρίζει πολύ καλά τις διαφορές της «ντοπιολαλιάς» από την τεχνητά κατασκευασμένη γλώσσα των Σκοπίων.

Γι’ αυτό και ήταν ο καταλληλότερος για να υποδείξει στις δικαστικές αρχές την προσπάθεια των Σκοπιανών να αποπροσανατολίσουν τους δίγλωσσους Έλληνες της περιοχής έτσι ώστε να δημιουργηθεί εκ του μηδενός μια δήθεν «Μακεδονική μειονότητα», όχημα για τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, που όπως είναι γνωστό  άλλωστε «επιχορηγείται» από την Άγκυρα.

Ήταν και αυτό το σημείο στο οποίο ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στο δικαστήριο. Όπως χαρακτηριστικά μάλιστα σημείωσε σε ανάρτησή του στο twitter«Αντέκρουσα τους αντεθνικούς σκοπούς του «σωματείου» και ανέδειξα ότι θέλουν να συνεργασθούν με «τουρκικά» σωματεία της Θράκης σε βάρος της Πατρίδας μας.

Κάτι τέτοιο άλλωστε είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν με τους γνωστούς «παράγοντες» του Ουράνιου Τόξου να προσπαθούν να χτίσουν γέφυρες συνεργασίας με κόμματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου.

Τους τριτανακόπτοντες εκπροσώπησαν στο δικαστήριο οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος υποψήφιος με την Πατριωτική Ένωση στον νομό Ημαθίας  και ο Αριστείδης Μήτκας πρόεδρος του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλωρίνης «Ο Αριστοτέλης». Επίσης παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της Πατριωτικής Ενώσεως Α’ Θεσσαλονίκης Βασίλειος Τρικεργιώτης και Κώστας Μελετιάδης.

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ – ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ