- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Μελίτης με θέμα «Λογοθεραπεία: Όσα χρειάζεται να γνωρίζουν οι γονείς/ φροντιστές»

Με αφορμή την Ημέρα της μητέρας στην Μελίτη Φλώρινας πραγματοποιήθηκε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση – ενημέρωση των μητέρων της Μελίτης με σκοπό την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης οι ομιλήτριες ήταν η Γιαννουτάκη Ιωάννα, Λογοθεραπεύτρια & η Σοφία Γεωργιάδου Λογοθεραπεύτρια, από την Ομάδα Πρόληψης και Πρώιμης παρέμβασης, οι οποίες ανέλυσαν με απλό και βιωματικό τρόπο όλες τις παραμέτρους της επικοινωνίας καθώς επίσης και τις βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες που χρειάζεται να γνωρίζει η/ο γονέας.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με μορφή ανοιχτού διαλόγου με την ψυχολόγο, Αντωνία Χατζηευφραιμίδου, η οποία σχολίασε και απάντησε σε προβληματισμούς και ερωτήσεις των συμμετεχόντων, εστιάζοντας στην αναγκαιότητα της συμμετοχής των γονέων στη θεραπευτική διαδικασία, στη σημασία του μοιράσματος και της επικοινωνίας μεταξύ όλων των μελών του οικογενειακού συστήματος, καθώς και στην καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας γονέων και παιδιών.

Η εκδήλωση κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και οι ομιλήτριες, μετά το πέρας των ομιλιών τους, απάντησαν σε πολλαπλά ερωτήματα δίνοντας κατατοπιστικές και κατευθυντήριες οδηγίες σε όλους.

Τέλος, με την παρουσία και την ενεργή συμμετοχή τους, τίμησαν τις μητέρες ο Πάτερ Θεωνάς Αθανασιάδης ιεροκήρυκας & υπεύθυνος του κέντρου νεότητας της Μητρόπολης Φλώρινας και ο κ. Μιχάλης Χάτζιος, Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας & υπεύθυνος του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας.

Ευχαριστούμε θερμά τις ομιλήτριες, και όλες/ όλους τους παρευρισκόμενους. Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Μιχάλη Χάτζιο και τον πρόεδρο της κοινότητας Μελίτης Αθανάσιο Ουρούμη για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρουν σε κάθε μας βήμα.