- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Για την πελαργοφωλιά στο Βαρικό

Με την κοινοποίηση αυτής της επιστολής θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πολίτη Πέτρο καθώς και τους υπόλοιπους κατοίκους του Βαρικού Φλώρινας για τη δραστηριοποίησή τους έπειτα από ενημέρωση για την απομάκρυνση πελαργοφωλιάς με τα αυγά της από τον ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κίνηση Πολιτών »Ο ΠΕΛΑΡΓΌΣ» και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την καθοδήγηση τους στην αντιμετώπιση αυτής της – αν μη τι άλλο – αντιπεριβαλλοντικής ενέργειας.

Η κινητοποίηση των παραπάνω αποδεικνύει ότι με συνεργασία και συλλογική δράση, άτομα, ομάδες και οργανώσεις μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος για την ευημερία όλων. Ως εκπαιδευτικός, θεωρώ ότι η εκπαίδευση δε σταματά στα όρια του σχολείου, αλλά είναι μια συνεχής διαδικασία με σκοπό την προώθηση του κοινού καλού. Χάρη στα email που στάλθηκαν και τη δημοσιοποίηση του θέματος σε ενημερωτικές σελίδες της περιοχής, η πελαργοφωλιά επανατοποθετήθηκε το πρωί της 11ης Μαΐου 2023 από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Όμως, η κίνηση αυτή δε διασφαλίζει την επιστροφή του πελαργού και το πιο σημαντικό από όλα είναι το ότι τα αυγά καταστράφηκαν. Επίσης ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη τοποθέτηση/απάντηση σχετική με το συμβάν.Είναι λυπηρό να υπάρχει σιωπή για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ελπίζω να υπάρξει άμεσα σχετική ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ και το σημαντικότερο: να μην υπάρξει ξανά περιστατικό αφαίρεσης φωλιάς με αυτό το βάρβαρο τρόπο.

Κωνσταντινίδου Ειρήνη
Εκπαιδευτικός Δ/βαθμιας Εκπ. Φλώρινας