- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΟΞΙΦ: Ο Βασιλιάς επέστρεψε στο θρόνο του!

Πρωταθλήτρια Ομάδα Ελλάδας για το 2023 ανακηρύχτηκε η Ομάδα Ανδρών Ξίφους Μονομαχίας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη το περασμένο 3ήμερο στο ΟΑΚΑ.

Οι: Νικόλας Τσώκας, Άγγελος Ρασπόπτσης, Φίλιππος Χατζητύπης και Σωτήρης Ζαχαρόπουλος κατέκτησαν την 1η θέση και το Χρυσό Μετάλλιο ανάμεσα σε 17 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα κέρδισαν με τη σειρά τον Ξιφομάχο (Θεσσαλονίκη) 45-23, τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 45-25, το Μαρούσι 45-31 και στο Μεγάλο Τελικό τον Αρίστων Παιανίας 45-31!

Μετά το Θρίαμβο ο Πρόεδρος του ΟΞΙΦ κος Χρήστος Παυλίδης  ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ομάδας μας στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Συλλόγων Ευρώπης στο Χάιντενχάιμ της Γερμανίας το 2024!

Ο Βασιλιάς, λοιπόν, μετά το σερί των 3 τίτλων (2018-2019-2020) επέστρεψε στο Θρόνο του και σχεδιάζει την παραμονή του!

Η Ομάδα των Γυναικών μας (Θώμη Αναστασίου, Νεφέλη Ρασπόπτση και Χαρά Παυλίδου) νίκησαν τη Βικτώρια Αθηνών 45-23 για την 8άδα και έχασαν από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης 30-45 για την 4αδα.

Στα ατομικά, στους Άνδρες ξεχώρισε ο Νικόλας Τσώκας στην 7η θέση, ο Στέργιος Τσώκας στην 9η και ο Φίλιππος Χατζητύπης στην 11η.

Να σημειωθεί ότι η ΕΟΞ σχεδίασε και υλοποίησε την αναβάθμιση του θεσμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών με ταυτόχρονη διεξαγωγή όλων των όπλων και κατηγοριών  με το ΟΑΚΑ να είναι κατάμεστο από κόσμο όλο το 3ήμερο ενώ Χορηγός των Αγώνων ήταν τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας.

Την επόμενη εβδομάδα σειρά έχουν οι εφηβικές ομάδες του ΟΞΙΦ (συνολικά 21 άτομα) να δείξουν πόσο αξίζουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα.

Πολλά Συγχαρητήρια!

Από το ΔΣ