- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Παράπονα αναγνώστη για την κατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων στην πόλη της Φλώρινας

Προ ολίγου καιρού, στον παρών φιλόξενο ενημερωτικό ιστότοπο «Νέα Φλώρινα», αναρτήθηκε μια δημοσίευση του Δήμου Φλώρινας που είχε ως κύριο θέμα, την ανάδειξη ορισμένων έργων που πραγματοποιήθηκαν σε κάποια πεζοδρόμια και δρόμους της πόλης.

Ωστόσο όμως, όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες, πεζοδρόμια και δρόμοι σε πολύ κεντρικά σημεία και με ιδιαιτέρα καθημερινά κίνηση, παραμένουν σε χάλια κατάσταση!

Πόσο δύσκολο είναι σε μια τόσο μικρή πόλη, να μεριμνήσει ο Δήμος για να επισκευαστούν τα αυτονόητα;

Ποιος ο λόγος να δυσκολευόμαστε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια, λόγω της κακής τους κατάστασης; Τις ημέρες των βροχοπτώσεων φοβόμαστε μην πατήσουμε κάποιο σπασμένο πλακάκι και γίνουμε χάλια με λάσπες, ενώ τις υπόλοιπες μην «εκτραπούμε» της πορείας μας (σκοντάψουμε), λόγω της ανωμαλίας του εδάφους με τις τρύπες, μικρό-καθιζήσεις και ανυψώσεις που φέρει. Να δυσκολευόμαστε εξ αυτών, να σύρουμε τα καρότσια μας, τις βαλίτσες μας κ.λπ.

Από την άλλη, στους γεμάτους τρύπες κατεστραμμένους δρόμους, να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε με το όχημά μας, προς αποφυγήν ατυχημάτων και φθορών! Σε μερικά σημεία μάλιστα, οι λακκούβες είναι αρκετά επικίνδυνες για την πρόκληση σοβαρών, μάλιστα, ζημιών στο όχημα.

Έρχομαι λοιπόν ως ένας απλός δημότης της Φλώρινας, αλλά και ως αναγνώστης και ερωτώ. Ποιος ο λόγος ύπαρξης τέτοιων εικόνων, που υποβαθμίζουν την εικόνα της πόλεώς μας και την ποιότητα ζωής μας; Μια πόλη που φιλοξενεί φοιτητές, τουρίστες, μια πόλη της τέχνης, για πιο λόγο να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση; Τόσο δύσκολο είναι να επισκευαστούν όλα αυτά;  Ποιο το όφελος τότε, απ’ το χρηματικό ποσό του κάθε δημότη της Φλώρινας;

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες, παρακάτω.

Αναγνώστης+